Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dauwtrappen met ‘Semper’: Voor acht uur eerste biertje in De Lutte…en dan moet de dag nog beginnen

Semper cresendo hemelvaart 01
Beeld: Semper cresendo

Al meer dan 100 jaar voert muziekvereniging Semper Crescendo uit Oldenzaal op Hemelvaartsdag in alle vroegte met vrolijke marsmuziek een grote groep dappere dauwtrappers aan bij een wandeling richting De Lutte. Ook dit jaar verzamelden zich zo’n 40 muzikanten bij het clubgebouw aan de Wilhelminastraat om even na zes uur onder leiding van tamboer maitre Jorn Huiskes op pad te gaan.

Koffie en bier

Hoewel het aanvankelijk nog fris en ook enigszins mistig was, zat de stemming er onder de wandelaars goed in. Rond half acht arriveerde het gezelschap in De Lutte, waar in zaal De Vereeniging warme koffie klaar stond en de meegebrachte broodjes verorberd konden worden. Niet veel later maakten de warme dranken plaats voor de eerste koude pilsjes.

Semper cresendo hemelvaart 02
Maitre Jorn Huiskes
Beeld: Semper cresendo
Audiofragment
Semper Cresendo al 100 jaar dauwtrappen | Jorn Huiskes
Al 100 jaar dauwtrappen met Semper Cresendo

Het dak er af

De Bonkenbargkapel zorgde er vervolgens met vrolijke Egerländer muziek voor dat de dauwtrappers – waar nodig – nog verder werden ‘opgewarmd’. Dat kostte geen enkele moeite. Een klein uurtje lang ging het spreekwoordelijke dak er af. Even na negen uur begon het gezelschap – volgens tamboer maitre Jorn Huiskes ‘in een redelijk rechte lijn’ – aan de terugtocht naar Oldenzaal. “En dan moet de rest van de dag nog komen…”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.