Verkeer
Stuur appje
Zoek

Trainer Quick’20 uit Oldenzaal kijkt terug op ‘perfecte avond’ met klein smetje

Eric hazewinkel
Beeld: 'Quick'20

Na een paar uurtjes slaap moet trainer Erik Hazewinkel van Quick ’20 uit Oldenzaal nog een beetje bijkomen na het winnen van de districtsbeker. In de ochtendshow ‘Twente wordt wakker’ van Twente FM vertelt hij ‘ergens halverwege de nacht’ te zijn afgehaakt bij het feest in de kantine op sportpark Vondersweijde. “De jongens zijn daarna nog wel even doorgegaan.”

Opgewacht met fakkels

Na de 4-2 winst op Juliana ’31 op neutraal terrein in Apeldoorn, werd de ploeg rond half een ’s nachts opgewacht door zo’n 200 supporters, met fakkels. Vervolgens barstte een groot feest los in de kantine, dat doorging tot in de kleine uurtjes. Een passend slot van een perfecte avond volgens trainer Erik Hazewinkel. ‘De finale was een geweldige happening. De sfeer en entourage bij AGOVV in Apeldoorn was prachtig. Er waren erg veel supporters, zowel van ons als van tegenstander Juliana’31.”

Tegenstander wil opgelegd

Hazewinkel kijkt ook tevreden terug op het wedstrijdverloop van de finale. “We de tegenstander vanaf de eerste minuut onze wil kunnen opleggen. We waren aanvallend gevaarlijk en hadden ook dreiging. De doelpunten voor ons vielen voor rust mooi achter elkaar. Dan is het als trainer wel heel comfortabel zitten en genieten van wat de spelers op de mat leggen.” In de tweede helft was het volgens de trainer een beetje consolideren. “De 3-1 en 4-1 was echt een ontlading.”

Audiofragment
Quick'20 Oldenzaal pakt de beker | Eric Hazewinkel
Quick'20 pakt de districtsbeker
20240905 Oldenzaal rellen quick
Beeld: RTV Oost

NEC-supporters met bivakmutsen

Op het moment dat Quick ’20 die 4-1 maakte, braken er op de tribune ongeregeldheden uit. Erik Hazewinkel kijkt er met afschuw op terug. “Dat is niet wat je wilt op dat moment. Er waren wat supporters van NEC uit Nijmegen mee, jongens met bivakmutsen die alleen maar op rotzooi uit waren. Onze supporters werden belaagd. Daar stonden ook jongens van 13, 14 jaar tussen, die gelukkig snel door onze suppoosten werden weggehaald. Ik ben erg blij dat onze supporters zich goed hebben gedragen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.