Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Jonge voetbalsters uit heel de wereld naar Oldenzaal voor jubilerend Twents Regioteam

Vrouwenteams uit onder meer Tsjechië, België, Frankrijk en Duitsland nemen het deze donderdag en vrijdag tegen elkaar op tijdens een voetbaltoernooi bij FC Berghuizen in Oldenzaal. Met het International Girls TOP Tournament wordt de tiende verjaardag gevierd van het Twents Regioteam, een platform voor talentvolle voetbalsters uit de omgeving. Het evenement heeft zelfs een mondiaal tintje: een van de teams komt helemaal uit Colombia.

De grote openingsceremonie begint om elf uur op de voetbalvelden van FC Berghuizen, waar teams met hun eigen vlag een rondje maken om het veld om zo de bezoekers te begroeten. Een uurtje later is het dan tijd voor de officiële aftrap van het toernooi, als FC Groningen op het hoofdveld de bal aan het rollen brengt.

Lange rit

Voor de meiden uit Groningen was het een relatief kort ritje naar Oldenzaal. Een langere rit maakten twee Belgische bezoekers. “We hebben vier uur in de auto gezeten om te kijken bij onze kleindochters.”

Team tijdens vrouwenvoetbaltoernooi in Oldenzaal
Beeld: 1Twente

Toch staat één team bovenaan met de gemaakte kilometers. “We kregen een verzoek van een Colombiaans voetbalteam om mee te doen”, zegt oprichter van het Twents Regioteam Ilona Loohuis. “We hadden eigenlijk geen plek en hebben ze op de reservelijst gezet. Toen zei een team af en konden ze meedoen.”

Twents Regioteam

Het Twents Regioteam is een platform voor talentvolle voetbalsters van acht tot achttien jaar die wonen in Twente en iets daarbuiten. Veel van deze speelsters stromen, wanneer ze er klaar voor zijn, door naar de jeugdteams van FC Twente. “We spelen vaak in het buitenland tegen dit soort teams en reizen dan zelf ook ver”, zegt Loohuis over de toegestroomde voetballers uit het buitenland. Daaruit ontstond het idee om het tienjarig jubileum met hen te vieren. “Toen we ze belden om bij ons langs te komen voor dit toernooi zeiden ze direct ja.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.