Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW Wierden speelt thuis tegen RKZVC uit Zieuwent: op naar 4e plek?

SVZW 1 speleer
Beeld: Henk Steen

SVZW speelt nog twee thuiswedstrijden op sportpark Het Lageveld in Wierden in de huidige competitie, eerste klasse H. Op zaterdag 11 mei is RKZVC de tegenstander. Voetballen de Zwaluwen zich naar een 4e plek?

RKZVC (Rooms-Katholieke Zieuwentse Voetbalclub) moet nog alle zeilen bij zetten om ook volgend seizoen nog op eerste klasse niveau uit te komen. Op dit moment staat de club op een degradatieplek.
Met 17 punten uit 22 wedstrijden staat RKZVC op de 12e plek. Maar er zijn nog mogelijkheden om te stijgen naar een nacompetitie plek; rechtstreekse handhaving is niet meer mogelijk. Voorwaarde is dan wel dat RKZVC zelf punten gaat pakken, en dat de concurrentie juist punten laat liggen.

Kleine vereniging

Voor een kleine vereniging, ongeveer 250 leden, heeft de club de laatste jaren uitstekend gepresteerd. In 2018 promoveerde men naar de hoofdklasse. In 2023 degradeerde RKZVC naar de eerste klasse. Het doel is om op dit niveau te blijven, maar dat gaat nog een hele klus worden. Er zijn nog maar een paar wedstrijden ter spelen. “Voor trainer Arjen Nijman zijn het bijzondere weken. Hij wil ervoor zorgen dat RKZVC in de eerste klasse blijft. Na dit seizoen vertrekt hij naar Grol”, aldus Gerrit Koers van SVZW.

Eerste treffen: 0-8

RKZVC zal niet graag terugdenken aan de thuiswedstrijd tegen SVZW. Na 90 minuten stond er 0-8 op het scorebord. “Met die uitslag in het achterhoofd afreizen naar Wierden om de noodzakelijke punten te pakken is geen gemakkelijke opgave. Maar zoals een bekend gezegde luidt: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Elke wedstrijd begint met 0-0”, benadrukt Koers.

Twee thuiswedstrijden

SVZW komt nog twee keer in actie in de maand mei op het eigen sportpark. In beide wedstrijden zijn clubs uit de Achterhoek de tegenstander. Op zaterdag 11 mei is RKZVC de tegenstander, en op 25 mei komt FC Winterswijk naar Wierden. Zaterdag 18 mei is de laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen STEVO in Geesteren.

Maand van beslissingen

De maand mei is de maand waarin de meeste beslissingen vallen in het amateurvoetbal. Dat is ook zo in de eerste klasse H. RKZVC is verwikkeld in de strijd om handhaving.
SVZW kan nog klimmen naar de 4e plek op de ranglijst en misschien nog wel hoger. Voorwaarde is wel dat er punten worden gepakt in de laatste wedstrijden. Afgelopen zaterdag deed SVZW in dat opzicht goede zaken door in Enschede met 1-3 te winnen van Sparta.

Wel waarmaken

Koers: “Op papier moet het ook lukken om te winnen van RKZVC. Maar je moet het wel waarmaken.” In de uitwedstrijd was Frank Smit de grote man aan SVZW, hij scoorde maar liefst 5 keer. “Hij was onlangs een tijd geblesseerd, maar kan nu gelukkig steeds meer minuten meedoen. In die minuten liet hij zien dat het vizier nog steeds op scherp staat. Hij heeft nu 15 doelpunten achter zijn naam staan.”

De wedstrijd tegen RKZVC begint om 14.45 uur en wordt gespeeld op sportpark Het Lageveld in Wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.