Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente speelt in roodgekleurde Grolsch Veste eerste van twee 'finales' voor plek in Champions League

FC Twente treft aankomende zondag om half drie in eigen huis FC Volendam in de eerste van twee 'finales' om een plek in de play-offs voor de Champions League te bemachtigen. Hoofdtrainer Joseph Oosting kan tegen de onlangs gedegradeerde ploeg uit Noord-Holland aantreden met een compleet fitte selectie.

Vrouwen

De club uit Enschede kent een belangrijk weekend. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen staat er veel op het spel. De mannen zijn volop in strijd met AZ Alkmaar om de derde plek en een ticket voor de Champions League play-offs. De vrouwen krijgen zaterdagavond voor de derde keer in twee weken tijd de kans om kampioen van Nederland worden. Na de verliespartij tegen Fortuna Sittard en het gelijkspel tegen FC Utrecht treffen ze nu Telstar in een beslissende wedstrijd voor het kampioenschap.

Dreun in Alkmaar

Voor de mannen van FC Twente ligt er ook de nodige druk op nu. Afgelopen weekeinde verloor het elftal met 2-1 van AZ. “We speelden daar een goede wedstrijd en kwamen verdiend voor”, aldus Oosting. “We kwamen daarna vrij snel op 1-1 en daarna was er de uitglijder.” Oosting doelt op de glijpartij waarbij Alec van Hoorenbeeck de bal verliest aan AZ-spits Vangelis Pavlidis, die vervolgens de 2-1 scoort.

Lees verder onder de afbeelding.


Joseph Oosting FCT VOL
Beeld: Niels Wesselink

Toch ziet de trainer van FC Twente wel veel positieve punten in het spel van Twente. “Alleen dat komt dan te laat. Ik mis in het begin vaak de urgentie om te winnen. Ik blijf echter vinden dat wij voetballend gelijk zijn aan Ajax of AZ, of misschien soms wel beter.”

Rode Veste

In de nieuwsbrief die vrijdag verstuurd is door algemeen directeur Dominique Scholten wordt supporters opgeroepen om allemaal in het rood naar de wedstrijd te gaan. Dit omdat FC Twente voor het laatst dit seizoen in eigen huis speelt. De laatste wedstrijd van het seizoen is in en tegen PEC Zwolle. “We moeten lef tonen, veel druk zetten en fris voetballen. Het is de laatste thuiswedstrijd, dus dat willen we het publiek geven”, zegt Oosting over de wedstrijd.

Niet zomaar winnen

FC Twente moet zondag waken voor gemakzucht. “Volendam is een taaie tegenstander, dat doen we niet eventjes.” Wanneer er gelijkgespeeld wordt of eventueel verloren kan het doelsaldo ook mee gaan spelen in de strijd om een ticket voor de play-offs van de Champions League. Toch is Oosting niet bezig met het opkrikken van het doelsaldo, dat momenteel met 1 doelpunt in het voordeel is van AZ. “Ik ben niet bezig met het doelsaldo. We proberen de wedstrijd te winnen en we kijken daarna wat de eindstanden zijn van anderen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.