Verkeer
Stuur appje
Zoek

Silke Tulk wint vijfde opeenvolgende gouden medaille op het EK Klootschieten

Silke tulk EK
Beeld: Silke Tulk

Op de eerste dag van het Europees Kampioenschap Klootschieten in Neuharlingersiel in Duitsland behaalde de Twentse klootschietster Silke Tulk een indrukwekkende individuele overwinning, waarbij ze haar vijfde opeenvolgende gouden medaille veiligstelde. De finale tegen haar Duitse rivaal Femke Wilberts was een ware thriller voor het publiek.

Ondanks een achterstand van negen schoten wist Tulk zich terug te vechten in de wedstrijd. De baan, die niet optimaal was geprepareerd door de Duitse bond, bood een uitdagend veld voor de atleten. Met slechts één schot over, lag alles op het spel voor het laatste schot. Tulk gooide een perfect laatste schot, waarmee ze haar Duitse concurrentie versloeg en de gouden medaille veiligstelde.

Voor Tulk markeert dit haar vijfde opeenvolgende Europese titel, waarmee ze een dominante aanwezigheid in het klootschietcircuit bevestigt die al 17 jaar voortduurt.

Twentse Jeugd

In de jeugdcategorieën toonden ook Nederlandse deelnemers hun talent. Max Oude Engberink uit Oldenzaal van KV Vooruitzicht en Lotte Telgenhof Oude Koehorst van KV Reutum behaalden respectievelijk een bronzen en zilveren medaille, terwijl andere Nederlandse jonge talenten zich ook in de competitie lieten gelden.

Ek klootschieten
Max Oude Engberink (rechts) behaalt de bronzen medaille
Beeld: Petra Oude Engberink - Weideveld

Mannen

Bij de mannen leverde de finale een waar spektakel op, met Mark Tijkorte als een van de kanshebbers voor een podiumplaats. Hoewel hij uiteindelijk de zesde plaats behaalde, liet hij een sterke prestatie zien in het competitieve veld.

Het EK Klootschieten gaat zaterdag verder met het onderdeel straat, waar Nederlandse deelnemers zich opnieuw zullen laten gelden in de strijd om de medailles.

Ek klootschieten 2
Beeld: Petra Oude Engberink - Weideveld
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.