Verkeer
Stuur appje
Zoek

De Hel van Twente 2024: de grootste midweekse fietstoertocht van Nederland

Hel van twente
Beeld: Ruiten Drie

Almelo is woensdag 15 mei 2024 de startplaats van de Hel van Twente. Deze wielertocht is al jaren een begrip in het wielerwereldje met routes van 100, 160 en 200 kilometer. Maar dit jaar wordt de horizon verbreed, want naast deze routes is er ook een 60 kilometer lange route voor toerfietsers en e-bikers, compleet met tussenstops.

Retrorit

De Hel van Twente biedt nu ook een retrorit aan, waarbij deelnemers in authentieke stijl op ouderwetse fietsen en kleding de 60 kilometer lange route afleggen. Daarnaast is er een kortere gravelfietsroute van 65 kilometer toegevoegd. "Voor degenen die houden van wat meer uitdaging op onverharde wegen en fietspaden", aldus Frank Brouwer van het organiserende Ruiten Drie.

De routes, variërend van 60 tot 200 kilometer, zijn volledig uitgepeild. Voor de gravelroutes van 65 en 115 kilometer zijn digitale routes beschikbaar. Onderweg zijn er meerdere verzorgingsposten.

Audiofragment
Hel van Twente! De midweekse fietstoertocht van Nederland | Frank Brouwer
Niet alleen sportieve racefietsers kunnen meedoen. Er zijn ook routes voor E-bikers en recreatieve fietsers. Ook aan de opkomende discipline gravelfietsen is gedacht.

De start is vanaf het terrein van voetbalclub PH in Almelo, waarna deelnemers worden meegenomen op een tocht door de delen van Twente en Grafschaft Bentheim in Duitsland. Het afwisselende parcours voert langs glooiende heuvels, vlakke weilanden, beboste natuurgebieden en open akkers. Voorafgaand aan de tocht kunnen de routes gedownload worden via Fietssport.nl, zodat deelnemers goed voorbereid aan de start verschijnen. Inschrijven kan via www.ruitendrie.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.