Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gezelligheid voert de boventoon bij Graan & Koren Festival in Oldenzaal

Graan en koren festival
In de stadstuin bij de Bombazijn voerde gezelligheid de boventoon tijdens het Graan & Koren Festival.
Beeld: Twente FM

Voor de liefhebbers van koorzang was het zondagmiddag goed toeven in de Oldenzaalse binnenstad. Op vier podia – 3 binnen en 1 buiten – bood de tweede editie van het Graan & Koren Festival voor elk wat wils, van stemmige religieuze gezangen, tot licht klassiek, a capella, pop en smartlappen.

In de zonovergoten stadstuin bij de Bombazijn voerde, zoals te verwachten viel, gezelligheid de boventoon. Zowel op het podium als bij het publiek. Onder het genot van schuimend gerstenat werd er uit volle borst meegezongen met smartlappen, schlagers en shanty van onder meer meezingkoor Goed Gemutst, ’t Smeerlappenkoor en smartlappenkoor Ontroerend Goed.

Religieus getint werk

Voor meer serieuze koorzang konden liefhebbers terecht in de Hofkerk, de hal van het stadhuis en het Hanzehuis, waar onder meer het Oldenzaalse Basiliekkoor en het vrouwenkoor van de Syrisch Orthodoxe van de Simon d’Zeyte kerk religieus getinte werken ten gehore brachten. Voor de fijnproevers streelden Voices in Four en het Twents A Capella Ensemble de oren met wat meer werelds close harmony repertoire.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.