Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zwaluwen Wierden winnen thuis van RKZVC na matig duel

SVZW Rk
Beeld: Henk Steen

SVZW won zaterdag de thuiswedstrijd tegen RKZVC uit Ziewent met 3-1. De Wierdense overmacht op het veld werd niet in het doelpuntensaldo uitgedrukt. Maar de punten bleven in elk geval wel in Wierden. Scheidsrechter Bunyamin Kaya leidde deze wedstrijd in de eerste klasse H van de KNVB.

Zoals verwacht werd het initiatief aan de thuisclub overgelaten hetgeen in de 5e minuut resulteerde in een enorme kans voor Yessin Maskoul; dat leverde slechts een corner op. Eenrichtingsverkeer leidde tot een kopbal van Yessin Maskoul en Frank Smit, beide aanvallers mikten te hoog en het overwicht werd dus niet uitgedrukt in doelpunten. Dat veranderde in de 29e minuut toen de gastheren een mooie aanval opzetten en topscorer Frank Smit met een prachtig schot afrondde: 1-0. Twee minuten later was diezelfde Smit opnieuw succesvol toen de aanval over drie schijven leidde tot de 2-0.

Gemakzucht bij SVZW

De supporters gingen er eens goed voor zitten, meerdere goals lagen immers in het verschiet. Bij de Zwaluwen ontstond echter ook gemakzucht, dat in de 39e minuut pijnlijk duidelijk werd toen RKZVC zomaar de 2-1 mocht aantekenen na enorm geklungel achterin, waarvan Sjors Storkhorst dankbaar profiteerde. Volkomen onnodig natuurlijk en in de 40e minuut deed Frank Smit iets terug door op de lat te koppen. Nadat Yessin Maskoul nog voorlangs kopte in de blessuretijd van de eerste helft, werd de rust bereikt bij een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg, geen verhouding tot het enorme overwicht.

IMG 5476
Beeld: Henk Steen

Smit geblesseerd

Na de thee was het Frank Smit van SVZW die ontbrak. “Hij raakte opnieuw geblesseerd en het is te hopen dat het dit keer meevalt. Tom ter Hogt verving hem“, aldus Gerhard Nijmeijer van SVZW.
Na vijf minuten in dat tweede bedrijf schoot Jasper Groothuis de 3-1 binnen, na prima aangeven van Yessin Maskoul. De marge was weer op twee gebracht en menigeen verwachtte toch een uitslag die recht deed aan de Wierdense overmacht.

'Mager resultaat'

Maar Bas ter Hogt schoot rakelings naast, terwijl in de 62e minuut Yessin Maskoul de kans kreeg op de 4-1, helaas bleek de inzet te slap. Ook de vrije trap van SVZW-aanvoerder Robin de Jong op zo’n 25 meter was niet doeltreffend. Een kwartier voor tijd schoot Tijn Hoenderboom nog voorlangs het Wierdense doel, werd Lars van Putten nog gewisseld voor Thijs Koopman en sleepte de wedstrijd zich naar het einde, waarbij de thuisploeg vlak voor tijd tot tweemaal toe nog dichtbij 4-1 was, maar de eindstand bepaald werd op 3-1. “Gezien de verhoudingen een mager resultaat”, zegt Nijmeijer daarover.

STEVO Geesteren

SVZW gaat zaterdag 18 mei op bezoek bij streekgenoot STEVO in Geesteren. De wedstrijd begint om 18.00 uur op sportpark De Peuverweide.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.