Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Aandacht voor 'gouden handjes' C.T. Stork College en RIBO in Hengeloos Peil

In de mei-editie van Hengeloos Peil aandacht voor het vmbo-onderwijs in Hengelo én voor een plek waar die jongeren hun vervolgopleiding kunnen doen. Tenminste, als ze geïnteresseerd zijn in het vak van restaurateur. Op de zeepkist Lowie Gilissen. Hij is woest op de Veiligheidsregio Twente. Singer-songwriter Famke zorgt voor muziek. Let op: de opnames zijn vanwege Pinksteren niet op de derde maandag van de maand, maar op de derde dinsdag van de maand.

Sinds enkele jaren zijn de Hengelose aanbieders van vmbo-onderwijs verenigd binnen één gebouw: het C.T. Stork College aan de rand van de Hengelose Es. Jarenlang was er een tweekoppige directie, omdat de school valt onder de twee grote Hengelose schoolbesturen. Arnold Klieverik is sinds 2,5 maand de eerste 'integraal verantwoordelijke directeur'. Hij vertelt over de uitdagingen die er liggen.

Nieuwbouw

Leerlingen die het C.T. Stork College met een diploma verlaten, komen in 99% van de gevallen op het mbo terecht. Een heel klein deel gaat in de leer bij de Stichting RIBO. Samen met ROC van Twente leidt RIBO jongeren op tot het vak van restaurateur in de bouw. Dat doen ze op een prachtige locatie in Hengelo. Tegenvaller: de nieuwbouw had vorig najaar opgeleverd moeten worden, maar dat is nog altijd niet gebeurd. RIBO-directeur Susanne van den Beukel vertelt over de ontwikkelingen.

icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer?

Hengeloos Peil wordt opgenomen in de bieb op dinsdag 21 mei. Publiek is van harte welkom vanaf 18.45 uur. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is op donderdag 23 mei om 22.00 uur en op zondag 26 april om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

Een bruggetje naar de spreker op De Zeepkist is zo gemaakt: Lowie Gilissen was namelijk z'n hele leven werkzaam in het onderwijs. En ook nu nog houdt hij ons én de overheid graag een spiegel voor. Als aanwonende van het Hengelose spoor is hij furieus op de Veiligheidsregio Twente.

FOTO EDIT WEBSITE
Lees ook
Veiligheidsregio stuurt Twentse spoorbewoners instructies over hoe te handelen bij ongeval met gevaarlijke stoffen: ‘Kans is klein, maar wat als?’

Tenslotte is er muziek van Famke Stuijt, die onder haar voornaam furore begint te maken met Nederlandstalige luisterliedjes.

240513 arnold klieverik ct stork college FOTO FRANKLIN 1 TWENTE
Arnold Klieverik is sinds kort directeur van de enige vmbo-school die Hengelo telt, het C.T. Stork College.
Beeld: 1twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.