Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW Wierden gaat op bezoek bij STEVO Geesteren: spannende wedstrijd voor beide teams

SVZW STEVO 27 01 2024
Beeld: Henk Steen

Voor de voetbalamateurs in de eerste klasse H van de KNVB staan nog twee spannende en interessante speelrondes op de planning. SVZW uit Wierden voetbalt zaterdag 18 mei tegen het roodgele STEVO, in Geesteren.

STEVO wil graag winnen om de nacompetitie om handhaving te ontlopen. SVZW kan de drie punten heel goed gebruiken want dan blijft de kans aanwezig dat SVZW mag meedoen aan de nacompetitie om promotie, legt Gerrit Koers van SVZW uit.

Veilige achtste plek

STEVO (het is niet duidelijk waar de letters voor staan: ‘Steeds Vooruit’ wordt gezegd of ‘Strijdt Tot Eenheid Voor Overwinning’) wil zich handhaven in de eerste klasse. Rechtstreeks degraderen kan niet meer. Daarvoor zijn de 26 behaalde punten tot nu toe voldoende. Maar voor de Geesterense ploeg is het ook nog mogelijk om de veilige achtste plek op de ranglijst te bereiken.

Kanshebber tweede periodetitel

Er zijn nog twee wedstrijden te spelen. STEVO wil de laatste twee wedstrijden, tegen SVZW en DOS’37 winnend afsluiten. En dan maar zien wat de concurrenten hebben gedaan in de laatste wedstrijden.
Door de goede resultaten in de laatste wedstrijden is STEVO ook nog kanshebber voor de tweede periodetitel. Uit de drie laatste gespeelde wedstrijden haalde STEVO 7 punten.
Afgelopen zaterdag werd er knap met 1-2 gewonnen van FC Winterswijk. Joes Masselink, de topscoorder van STEVO, scoorde de beide doelpunten.

Eerder gelijkspel

In Wierden eindigde de wedstrijd tussen de beide kemphanen in 2-2. Een gelijkspel is nu niet voldoende voor STEVO. Met hulp van de eigen aanhang gaat STEVO er alles aan doen om de punten in Geesteren te houden.

“Door de goede resultaten van de laatste weken hoeft SVZW niet meer naar beneden te kijken op ranglijst.”

SVZW haalde uit de laatste 4 gespeelde wedstrijden 12 punten. Koers: “Begin april leek het erop dat SVZW misschien wel moest meestrijden om handhaving. Maar door de goede resultaten van de laatste weken hoeft SVZW niet meer naar beneden te kijken op ranglijst. Nu kan de blik naar boven worden gericht.”

Nacompetitie promotie

SVZW heeft nu kansen om zich te plaatsen voor de nacompetitie om promotie. SVZW was zaterdag dan ook blij met de winst van STEVO op FC Winterswijk. Want doordat er in Wierden met 3-1 werd gewonnen van RKZVC kon SVZW de vierde plaats op de ranglijst overnemen van de Winterswijkers.

Topscoorder

De laatste weken kon SVZW steeds meer beschikken over topscoorder Frank Smit. Hij scoorde afgelopen weekend ook weer twee maal. Maar helaas moest hij vervangen worden als gevolg van blessure. Het is afwachten of hij zaterdag alweer beschikbaar is.

Voor de winst

SVZW moet in elk geval voor de winst gaan in Geesteren. Ook in de wetenschap dat op zaterdag 25 mei FC Winterswijk naar Wierden komt. SVZW heeft dus alles in eigen hand om de nacompetitie voor promotie te bereken. “Dat zou een mooie bekroning zijn voor dit seizoen”, aldus Koers.

De Peuverweide

De wedstrijd tegen STEVO wordt gespeeld op sportpark De Peuverweide in Geesteren. De aftrap is om 18.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.