Verkeer
Stuur appje
Zoek

Toekomst voor kinderboerderij De Höfte in Oldenzaal

Hofte
Beeld: Leon de Man

De gesprekken tussen kinderboerderij De Höfte en de gemeente Oldenzaal zijn afgerond. Onder leiding van een onafhankelijke verkenner zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de financiering van de kinderboerderij, waarbij het grote maatschappelijke belang van De Höfte altijd voorop stond.

In de afgelopen maanden hebben beide partijen intensief en constructief overleg gevoerd. Het doel was om de kinderboerderij een duurzame en gezonde exploitatie te garanderen. Voor dit jaar stelt de gemeente een subsidie van 119.652 euro beschikbaar. Voor de jaren 2025 tot en met 2028 heeft de gemeente de intentie om hetzelfde bedrag, jaarlijks verhoogd met indexatie, te blijven verstrekken. Voorwaarde hiervoor is dat De Höfte vanaf 2025 een structureel sluitende begroting kan presenteren.

Hoewel De Höfte in 2024 nog een tekort op de begroting verwacht, heeft de gemeente toegezegd dit jaar voor extra financiering van circa 69.000 euro te zorgen. Daarnaast heeft De Höfte concrete plannen om dit tekort vanaf 2025 zelf te compenseren, onder andere door donateurs te werven en andere financieringsmiddelen te vinden.

De afspraken omvatten ook samenwerking in projecten en het zoeken naar inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Jan Lammerink en Hans Oude Hengel van De Höfte kijken positief terug op de gesprekken: “De subsidie van de gemeente is cruciaal voor ons voortbestaan. Dankzij de steun van vele Oldenzalers kunnen we verdere stappen zetten naar een Natuur, Milieu en Educatief centrum.”

Op 16 mei 2024 ondertekenen De Höfte en de gemeente Oldenzaal de gemaakte afspraken en bekrachtigen zij hun positieve intenties voor de toekomst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.