Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Wierden vraagt inwoners op om toekomst mee te bepalen

De gemeente Wierden nodigt haar inwoners en ondernemers uit om actief mee te denken over de toekomst van hun leefomgeving. Dit gebeurt in het kader van de ontwikkeling van de Omgevingsvisie, een belangrijk onderdeel van de Omgevingswet. Tijdens inspirerende bijeenkomsten kunnen deelnemers hun ideeën delen over hoe Wierden eruit zou moeten zien in 2040.

De Omgevingsvisie is een strategisch document dat de toekomstige inrichting van de gemeente beschrijft. Het betreft zaken als wonen, werken, onderwijs, recreatie, en de infrastructuur die deze activiteiten mogelijk maakt. Wethouder Gertjan ten Brinke benadrukt het belang van deze visie op Twente FM: “We willen een omgeving creëren waarin jong en oud zich thuis voelt. Daarom vragen we onze inwoners: Wat gebeurt er in het landelijke gebied? Waar bouwen we nieuwe woningen? En hoe bereiden we ons voor op klimaatverandering?”

In 2023 zijn de eerste inventariserende gesprekken gevoerd. In 2024 wordt de samenleving van Wierden nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van de visie. Recentelijk hebben samenwerkingspartners zoals de provincie Overijssel, Vitens, en waterschap Vechtstromen al meegewerkt. Ook 200 leerlingen uit groep 7/8 van de Wierdense basisscholen hebben nagedacht over de toekomst van hun gemeente.

Audiofragment
De gemeente Wierden werkt aan haar omgevingsvisie | Gertjan ten Brinke
De gemeente Wierden werkt aan haar omgevingsvisie en roept haar inwoners op om deel te nemen aan één van de inspirerende bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen zij hun ideeën delen over hoe Wierden eruit zou moeten zien in 2040.

De bijeenkomsten waar inwoners en ondernemers hun input kunnen geven vinden plaats op:

  • 3 juni 2024, 19.00 - 21.00 uur, Kulturhus Hoge Hexel
  • 13 juni 2024, 19.00 - 21.00 uur, De Bron in Enter

Aanmelden is niet verplicht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.