Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Willem, Bonita en tweehonderd andere bikers nemen zieke medemens op motoren en trikes door Twente: ‘Geweldig om te zien hoe je hen blij maakt’

Tweehonderd motoren en trikes uit heel het land die door Twente en de Achterhoek rijden met passagiers die bijvoorbeeld ernstig ziek, op leeftijd of gehandicapt zijn. Deze pinksterzondag organiseren Willem en Bonita Schippers voor de achtste keer hun toertocht Rijden voor Geluk. “Die mensen zijn helemaal gek van motoren en trikes. Zo maken we er een mooie dag van.”

Het initiatief ontstond toen Willem en Bonita een tour planden voor iemand uit hun motorvriendengroep. “Hij had een klaplong gekregen en we wilden hem verrassen”, vertelt Willem. “Toen we bij hem thuis langsgingen, kwamen we erachter dat hij samenwoonde met zijn moeder en andere familieleden die een zware beperking hebben. Het leven daar was armoe troef. Daardoor wilden wij nog meer doen voor hem.”

“Het stond zwart van de motoren. Dat was een gigantisch kippenvelmoment.”

Dat bleek beter in de smaak te vallen dan dat het duo verwachtte. “Het stond zwart van de motoren. Dat was een gigantisch kippenvelmoment. Toen dat afgelopen was kregen we te horen dat we moesten doorgaan, want het was uniek in het oosten."

Mooie laatste dag

Aan de tour is nu vijf jaar de Wensambulance als goed doel gekoppeld. “Dat is een stichting die de laatste wensen van mensen in vervulling brengt. Mensen die in de ambulance meegaan en de dag erna overlijden, hebben dan in ieder geval nog een mooie dag meegemaakt. Wij rijden met tien van die Wensambulances en tweehonderd motoren en trikes onze route.”

De ambulances rijden niet alleen mee, er wordt ook geld voor ingezameld. Dat gaat steeds beter. “Het eerste bedrag dat opgehaald werd was vierduizend euro, maar de afgelopen twee jaar wilden we het groter aanpakken”, legt Willem uit. “Met vrijwilligers hebben we meerdere acties uitgevoerd om geld te verzamelen. Zoals bijvoorbeeld spaaracties op de markt en collectes langs de deuren. Toen is het bedrag verdrievoudigd en zaten we op twaalfduizend euro.”

(Te?) groot

Net als de hoeveelheid opgehaald geld, wordt ook de opkomst bij de tour steeds groter. “We posten gewoon een oproep op Facebook met wat we zoeken. Dan komt het allemaal vanzelf binnen en melden de mensen zich aan”, vertelt Bonita. Ze vervolgt: “Het wordt bijna te groot. We zouden eigenlijk moeten stoppen.” De glundering in haar ogen verklapt echter dat dat moment nog heel ver weg lijkt.

Willem en Bonita Schippers lichter
Willem en Bonita Schippers op de trike van laatstgenoemde
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.