Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Almelose verbinder tussen hightechbedrijven en onderwijs na 10 jaar Twentser: ‘Beter voor regionale inslag’

Ontdek High Tech Twente
Grote belangstelling voor lanceren Twents vervolg op Ontdek Hightech Almelo
Beeld: Björn van den Elst

Met een nijpend tekort aan technisch geschoold personeel zoeken ze in Almelo al een tijdje op georganiseerde wijze de verbinding tussen onderwijs en de plaatselijke hightech maakindustrie. Na 10 jaar ‘Ontdek Hightech Almelo’ werd deze week de Twentse variant gelanceerd.

Een decennium lang brengt Ontdek Hightech Almelo hightech bedrijven samen om studenten en jongeren enthousiast te maken voor een toekomst in techniek. Met als doel het vervullen van vacatures en behoud van kennis en talent in Twente. Tijdens het jubileumfeest deze week van ‘Ontdek High Tech Almelo’ kwam de positionering van Almelo als hightech maakindustriestad aan de orde. Naast het succes van dit initiatief waren er vooral ook zorgen over het nijpend tekort aan technisch geschoold personeel, Twentebreed.

Carrièrekansen bieden

Voorzitter Ank Bijleveld van zakelijk verbinder Twente Board ging in op de uitdagingen binnen de talentenagenda van Regiodeal Twente. ”We hebben al het beschikbare talent hard nodig.” Onderwijsadviseur en -ontwikkelaar Tim Post riep het onderwijs op om het nieuwsgierige en oplossingsgerichte denken van kinderen te stimuleren. Lianke Gerdzen sloeg als voorzitter van het kersverse Ontdek Hightech Twente een brug tussen onderwijs en bedrijfsleven. ”Onze hightech bedrijven bieden veelbelovende carrièrekansen voor technisch talent. Al vanaf de basisschool kunnen jongeren via inspirerende activiteiten kennismaken met techniek.”

Ontdek Hightech Twente
Voorzitter Lianke Gerdzen Ontdek Hightech Twente (links) met Ank Bijleveld (Twente Board)
Beeld: Björn van den Elst

De lancering van Ontdek Hightech Twente is het startpunt van samenwerking tussen 13 aangesloten bedrijven uit de regio. ”Twente heeft de meeste internationale technologische en innovatieve maakbedrijven”, benadrukte voorzitter Lianke Gerdzen. ”Er zijn veelbelovende gesprekken gaande met Twentse hightech bedrijven om het hart van hightech in deze regio te vergroten.” De komende maanden is de agenda van Ontdek Hightech Twente gevuld met activiteiten voor alle doelgroepen. Zo staat er op het Technasium een hackaton (wedstrijd in het bedenken van de meest innovatieve oplossingen) op het programma, evenals de Hightech Collegetour en een zomeractiviteit voor young-professionals. (www.ontdekhightechtwente.nl).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.