Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente staat voor poorten van de Champions League: PEC Zwolle kan de club nog in de weg staan

De Eredivisie kent nog maar één speelronde en dat is een allesbeslissende voor FC Twente. Twee weken geleden werd de Europa League al behaald, maar voor de Tukkers staat bij winst op PEC Zwolle de voorronde om een plek in de Champions League te wachten. Saillant detail: bij een gelijkspel van FC Twente en een minimale winst van AZ Alkmaar moet er nog een extra duel gespeeld moet worden.

De sfeer op het trainingscomplex in Hengelo is prima. De vrouwen werden zaterdag kampioen, de mannen wonnen de laatste thuiswedstrijd met 7-0 van FC Volendam en Jannes zong na afloop zijn hit Eleonora, dat de laatste maanden uitgroeide tot dé Grolsch Veste-hymne van het seizoen. Het feesten duurde maar even; de focus was al snel verlegd naar het belangrijke duel van aankomend weekend. De club moet in en tegen Zwolle winnen om deel te kunnen nemen aan de voorronde van de Champions League.

Jubeldag

Voor FC Twente zit de kans er in dat het een jubeldag wordt, mocht de voorronde van de Champions League behaald worden. Bij PEC Zwolle zal het in ieder geval feest zijn. Daar speelt clublegende Bram van Polen zijn laatste wedstrijd in het blauw-wit. Toch hoopt hoofdtrainer Joseph Oosting dat feestje een beetje te verstoren. “Het is leuk voor Bram van Polen, maar wij proberen ook een feestje te bouwen.”

Extra duel

Voor de laatste wedstrijden van FC Twente hebben veel supporters met een telraam op schoot gezeten. Nu weet FC Twente wat het moet doen: winnen. Mocht er gelijkgespeeld worden en wint AZ met een minimale score dan zijn de clubs veroordeeld tot een beslissende wedstrijd. Dit komt omdat de clubs uit Enschede en Alkmaar in punten gelijk komen, het doelsaldo dan hetzelfde zal zijn en het onderlinge resultaat ook hetzelfde is. Die wedstrijd kan overigens niet in Enschede gespeeld worden, omdat er in de Golsch Veste ingrijpende werkzaamheden gaande zijn.

240517 ltaief fctwente media
Lees ook
Tunesisch international Sayf Ltaief ruilt FC Basel in voor FC Twente

Nieuwe speler

Eerder vandaag werd bekend dat Tunesisch international Sayf Ltaief vanaf komend seizoen het shirt van FC Twente draagt. De 24-jarige linkeraanvaller komt over van FC Basel en speelde afgelopen anderhalf seizoen op huurbasis voor FC Winterthur. Ltaief tekende in De Grolsch Veste een contract tot medio 2027 met de optie voor nog een seizoen. “We hebben er met Ltaief een snelle en balbehendige buitenspeler bij”, laat Joseph Oosting weten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.