Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Jonge podiumbeesten gezocht voor familie-opera uit Enschede met optredens door hele land

DSCF2900
Het parkeerterrein van het Reisopera-gebouw bij de Performance Factory in Enschede.
Beeld: 1Twente/Henk ten Harkel

Ben jij een jong podiumdier dat een groot publiek liever ziet komen dan gaan? Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera uit Enschede zoeken samen met ROSE stories kinderen voor familie-opera Piratenkoningin. Binnenkort starten de auditieworkshops. De opera, met bekende sopraan Grace O’Malley in een hoofdrol, reist vanaf oktober het hele land door. Auditanten moeten een aantal eigenschappen hebben. “We zoeken naar kinderen van acht tot en met elf jaar, die niet al te groot zijn qua lengte, die graag zingen en het leuk vinden om op te treden voor een groot publiek.”

Voor de kinderen die uiteindelijk meedoen aan de familie-opera zijn er repetitieperiodes. De eerste is van 1 juni tot 20 juli. Tijdens deze periode, die voor de zomervakantie valt, moeten de kinderen waarschijnlijk een paar keer per week repeteren. Het oefenen daarna wordt wat intensiever. Dit gebeurt van 1 september tot oktober.

Piratenkoningin

Twee van de belangrijkste rollen in de opera zijn weeskinderen Oona en Toby. In een weeshuis op een rotsachtige kust aan de rand van de zee, hopen de twee vrienden elke week dat ze uitgekozen worden door de langskomende papa’s en mama’s.

Op een nacht verschijnt er de geest van een ooit beruchte piratenkapitein: Grace O'Malley, gespeeld door sopraan Francis Broekhuizen. Grace vindt dat Oona zich veel te afwachtend opstelt en weg moet gaan uit het weeshuis. Diezelfde nacht wordt Toby meegenomen door de Queen, over wie het gerucht gaat dat zij kinderen verandert in konijnen. Oona vaart samen met Grace achter de Queen aan om Toby terug te krijgen en ontpopt zich als geboren piratenkapitein. Een ensemble van elf musici en zeven zangers vormt in de show een eigenzinnige piratenbende. “Geen orkest in de orkestbak maar musicerend op het dek, in de kajuit en hoog in de mast, de woeste wind trotserend.”

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

Ouders en verzorgers die meer informatie willen of die hun kind willen opgeven voor de auditieworkshop op 29 of 31 mei kunnen mailen naar [email protected]. Hierin moeten naam, leeftijd en telefoonnummer staan. Deze auditie is in het Reisopera-gebouw in de Performance Factory in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.