Verkeer
Stuur appje
Zoek

Graanzaksmiet’n vrolijke opmaat voor Pinksterweekeinde met veel muziek en gezelligheid in Oldenzaal

Onder de verzamelnaam PinkPlop Festival doet Oldenzaal de pas verworven titel ‘Leukste gemeente van Nederland’ tijdens het pinksterweekeinde alle eer aan. De festiviteiten begonnen zaterdagmorgen met het Graanzaksmiet’n. Het toernooi, waarbij deelnemen en gezelligheid nadrukkelijk belangrijker is dan winnen, kende dit jaar een recordaantal van 96 deelnemende teams.

Speelveld uitgebreid

Onder de deelnemende teams ook het college van Oldenzaal, voor deze gelegenheid in shirts met het logo ‘Leukste gemeente van Nederland’. Het grote aantal deelnemers maakte een uitbreiding van het ‘speelveld’ (de stadstuin bij de Bombazijn en het Palthehuis) noodzakelijk. Er moest zelfs een stukje van de Paradijsstraat bij worden aangetrokken. Nog voor om 11.00 u. het officiële startsein werd gegeven, liep de tapkraan al volop.

Hymne gaat verloren

Jammer genoeg ging de speciaal voor deze gelegenheid door Geert Christenhusz geschreven ‘Graansmiet Hymne’ – door stadsbeiaardier Hylke Banning gespeeld op het carillon van de Plechelmusbasiliek – grotendeels verloren in het geroezemoes op de zonovergoten stadstuin. Maar dat mocht de pret geenszins drukken. En zo vormde het graanzaksmiet’n de vrolijke opmaat voor drie dagen pinksterpret in de stadstuin. Met op zondag nog een muzikaal feestje rond het gouden jubileum van de bus van het Stroat Ensemble en op tweede pinksterdag een bierproeffestijn van thuisbrouwers, eveneens opgeluisterd met veel muziek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.