Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Almeloopers onderbreken Roparun in Gravenallee: 35.000 euro voor plaatselijke hospices

Roparum Leendert Vriel
Ook de stichting Leendert Vriel ontving een cheque van de Almeloopers
Beeld: Björn van den Elst

De Almeloopers hebben zaterdag wederom twee cheques overhandigd aan goede doelen ten behoeve van mensen met kanker. Dat gebeurde aan het einde van de middag tijdens de doorkomst van de Roparun in de Gravenallee in Almelo.

Twee hospices kunnen een totaalbedrag van 35.000 euro tegemoet zien. Zo is TMZ een bedrag van 32.246,60 euro toegezegd en krijgt de Stichting Leendert Vriel 5449,84 euro bijgeschreven. De Almeloopers zijn het hele jaar bezig geweest om geld in te zamelen voor deze goede doelen waarmee in hospices praktische zaken gerealiseerd kunnen worden om de kwaliteit van leven te verhogen voor kankerpatiënten die niet meer van hun ziekt genezen.

Ook feestelijk sfeertje

Voor de gelegenheid was de Gravenallee zaterdag weer omgedoopt tot de ‘Laan der Bezinning’. Hier werd op ingetogen wijze stilgestaan bij ongeneeslijk zieke naasten. Nabij het Tolhuisje aan de markante bomenlaan werden twee cheques aan de verschillende hospices in Almelo uitgereikt. ”En dat mag dan best even in een feestelijk sfeertje gebeuren”, liet teamcaptain Jan Gert Gast van de Almelose équipe weten. De cheques werden overigens uitgereikt door voorzitter Michael Arbman van de Stichting Roparun.

Coolsingel

Aan de Roparun 2024 doen 24 teams mee, waaronder de Almeloopers. De start was zaterdagmorgen op Vliegveld Twenthe. Maandag finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam. De Almeloopers doen de Nederlandse route van 550 kilmeter. Daarnaast is er een Franse route vanuit Parijs naar Rotterdam over dezelfde afstand. Ook die deelnemers finishen tweede pinksterdag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.