Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelo kan opgelucht ademhalen, Heracles blijft in de Eredivisie

250519 heracles veilig ORANGE PICTURES
Diego van Oorschot (links) en Mario Engels vieren de handhaving met de supporters
Beeld: ORANGE PICTURES

Heracles Almelo speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erwin van de Looi speelde met 0-0 gelijk tegen Fortuna en dat was genoeg voor lijfsbehoud. Het had wel raar moeten lopen om Heracles zestiende te laten worden, maar het kon. Excelsior en RKC zouden dan moeten winnen bij respectievelijk Feyenoord en PSV en daarnaast moest Heracles zelf verliezen van Fortuna in eigen huis.

Trainer Erwin van de Looi nam geen halve maatregelen na de ontluisterende nederlaag tegen Excelsior van vorige week. Vijf andere namen stonden er aan de aftrap. Jannes Wieckhoff, Sem Scheperman, Thomas Bruns, Marko Vejinovic en Mario Engels speelden in plaats van Justin Hoogma (geblesseerd), Navajo Bakboord (geblesseerd), Jordy Bruijn, Bryan Limbombe en Mohamed Sankoh.

Kansen

De eerste treffer van de concurrentie kwam verrassend van RKC bij PSV. Richonell Margaret maakte daar de 0-1. In Almelo probeerde Ajdin Hrustic het, maar zijn schot werd geblokt. Aan de andere kant bracht Michael Brouwer goed redding op een schot van Remy Vita. Ook Fredrik Oppegård kreeg een goede kans en stuitte op doelman Tom Hendriks van Fortuna.

Goed nieuws andere velden

Kort voor rust kwam er goed nieuws uit Eindhoven, waar Luuk de Jong PSV naast RKC zette. Die 1-1 was daar ook de ruststand. Bij Feyenoord - Excelsior was het, net als in Almelo, 0-0 bij rust en dus zag het voor Heracles bij rust goed uit.

Opluchting in Almelo

Iets na de pauze was er opnieuw goed nieuws voor Heracles, dit keer uit Rotterdam. Daar kwam Feyenoord voor tegen Excelsior. Namens Fortuna probeerde Vita het nogmaals en was het opnieuw Brouwer met een redding. Daar werd het later ook 2-0 en 3-0 en dus was er opluchting in Almelo.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.