Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Joost Klein laat na mediastilte rond Songfestival het Enschedese Freshtival trillen op zijn grondvesten

Joost Klein stond zondagavond voor het eerst weer op het podium na zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival. Het Enschedese Freshtival was het decor voor de Fries om eindelijk na meer dan een week stilte van zich te laten horen. Negenduizend uitzinnige bezoekers zetten onder leiding van Joost Klein de Grolsch-tent ondersteboven met hits als Wachtmuziek, Friesenjung en natuurlijk Europapa.

Het was een beladen show op Het Rutbeek in Enschede en dat was aan alles te merken. Pers uit Nederland, België, Duitsland en zelfs Frankrijk wilde een glimp opvangen van de Nederlandse inzending van het Songfestival. De artiest was goed afgeschermd. “We hebben de beveiliging verhoogd”, laat organisator van Freshtival Eric van Oosterbaan weten.

Rechtszaak

Tot een paar dagen voor het festival was er nog veel speculatie of Klein er überhaupt zou zijn, omdat er in Zweden nog een zaak rond hem loopt. Zelf heeft hij niks over het voorval gezegd. “Ik weet dat iedereen aan het wachten is tot ik iets verkeerds zeg, maar ik love gewoon", zei hij aan het einde van zijn show. "Mijn naam is Klein en je kunt me niet klein krijgen, ouwe.”

Knallend optreden

Het leek zondagnamiddag, vlak voor zijn optreden, nog maar over één persoon te gaan op het Freshtival-terrein. “Wij komen voor Joost”, zegt één van de bezoekers. Gehuld in nevel begon de show knallend. “Ik zag mensen lachen, huilen en feesten. Dat was bizar”, aldus Van Oosterbaan.

Lees verder onder de afbeelding.


  • 19052024 FRESHTIVAL JOOST KLEIN ONLINE 00 02 46 19 Still003
    Beeld: 1Twente
  • 19052024 FRESHTIVAL JOOST KLEIN ONLINE 00 01 56 16 Still002
    Beeld: 1Twente
  • 19052024 FRESHTIVAL JOOST KLEIN ONLINE 00 03 32 21 Still001
    Beeld: 1Twente

De organisator is tevreden met het optreden zoals het gegaan is. Toch is het voor de festivalleiding een lastige week geweest. “Je krijgt opeens heel veel pers en aandacht. Daarnaast vraag je je af of Joost überhaupt wel komt. We kregen gelukkig al snel door dat het wel het geval was.”

Stilte doorbroken

Klein doorbrak tijdens het optreden ook zijn afwezigheid op sociale media. Onder luid gejuicht van het publiek plaatste hij zijn eerste Instagram Story sinds het Eurovisie Songfestival. Op de grote schermen was te zien dat hij ‘Love always wins’ plaatste met een blauw hartje erbij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.