Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Losser schaft eigen bijdrage medische kinderopvang af

Gemeentehuis lossers hoes
Beeld: Léon de Man

De gemeente Losser heeft per direct de eigen bijdrage voor de Sociaal Medische Kinderopvang (SMI) afgeschaft. Deze maatregel is bedoeld om de regeling toegankelijker te maken en de administratieve lasten voor ouders en consulenten te verminderen.

SMI-regeling

De SMI-regeling biedt kinderopvang voor gezinnen die door sociale of medische omstandigheden tijdelijk ondersteuning nodig hebben, maar geen recht hebben op kinderopvangtoeslag omdat de ouders niet (allebei) werken. Dit betreft bijvoorbeeld gezinnen met ouders die een chronische lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebben, of die zich in een sociale crisissituatie bevinden.

Hulpverleningsplan

In plaats van een financiële bijdrage wordt nu van ouders verwacht dat zij meewerken aan een hulpverleningsplan om hun situatie te verbeteren. Deze aanpak past bij de visie van de gemeente om inwoners te ondersteunen en hun zelfredzaamheid te bevorderen.

Marian20 Oosterbroek
Beeld: Twente FM

Wethouder Marian Oosterbroek: "Door de eigen bijdrage af te schaffen, hopen we de drempel voor ouders te verlagen en hen te stimuleren om samen met ons te werken aan een duurzame oplossing voor hun situatie. Deze maatregel vermindert ook de bureaucratie, waardoor we ons beter kunnen richten op het bieden van passende ondersteuning aan gezinnen die dat nodig hebben.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.