Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente begint voorbereiding op Champions League in Geesteren

20230719 OEFENWEDSTRIJD PEC ZWOLLE FC TWENTE STEIJN VAN WOLFSWINKEL ORANGE PICTURES RENE NIJHUIS
Beeld: Orange Pictures / Rene Nijhuis

FC Twente is net klaar met het seizoen, maar de bal voor de voorbereiding begint 22 juni alweer te rollen in Geesteren bij Stevo. De spelers van Twente beginnen in eigen regio aan drie oefenduels, waarna het elftal zicht richt op de voorronde van de Champions League.

FC Twente begint haar campagne in Geesteren met een wedstrijd tegen lokale voetbalclub Stevo. Daarna speelt de ploeg van hoofdtrainer Joseph Oosting op 28 juni tegen het Schotse Motherwell en op 6 juli tegen de Belgische Sint-Truidense Voetbal Vereniging (STTV). Deze wedstrijden worden respectievelijk gespeeld in Deurningen en Goor.

Planning FC Twente voorbereiding
Beeld: FC Twente media

Open dag

FC Twente houdt op zondag 14 juli haar Open Dag. Die zal traditiegetrouw worden gehouden voor de Grolsch Veste. Over het precieze programma van de open dag is nog niets bekend.

Aanloop naar Champions League

FC Twente sleepte in de laatste speelronde tegen PEC Zwolle een ticket voor de voorronde van de Champions League binnen. De club komt uit in de derde voorronde van het miljoenenbal. De loting is 22 juli. De wedstrijden worden gespeeld op 7 en 8 augustus, de return staat een week later op de planning.

Voor de club zijn deze wedstrijden financieel een grote opsteker. Als FC Twente zich plaatst voor de Champions League dan komt er gegarandeerd 18,6 miljoen euro naar FC Twente. Uitschakeling in de voorronde levert 5 miljoen euro op. De ploeg speelt bij verlies in de groepsfase van de Europa League verder: opbrengst 3,6 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.