Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Oldenzaal zegt pacht autosloperij op; vergoeding voor opstallen

Autosloperij 3
Beeld: Redactie Twente FM

Nadat eind vorig jaar al de erfpachtovereenkomst was opgezegd, heeft het gemeentebestuur van Oldenzaal nu een regeling getroffen met de eigenaar van een autosloperij aan de Loweg zodat het bedrijfsterrein met ingang van 1 juli ontruimd kan worden. De regeling houdt in dat de gemeente de opstallen op het terrein overneemt, waarmee een bedrag van € 365.000,- is gemoeid. De achterstallige erfpachtbetalingen (ruim € 30.000,-) worden kwijtgescholden.

Financiële problemen

Het bedrijf Auto Recycling Oldenzaal verkeerde in financiële problemen en kon al geruime tijd niet aan de erfpachtverplichtingen voldoen. Nadat een betalingsregeling ook geen soelaas bood, zegde het gemeentebestuur de erfpacht op per november vorig jaar. De autosloperij pachtte het terrein sinds 2003.

Nog 10 jaar erfpacht

De gemeente Oldenzaal gaf het terrein aan de Loweg vanaf 1994 voor een periode van 40 jaar in erfpacht uit. Aanvankelijk voor aan een oud ijzer handel. Van die periode rest dus nu nog 10 jaar. Het gemeentebestuur trof de regeling met de eigenaar van Auto Recycling Oldenzaal om weer over het terrein te kunnen beschikken zolang de erfpacht geldt.

Saneringskosten

Verantwoordelijk wethouder Rob Christenhusz kan niet zeggen wat er met het vrijgekomen terrein gaat gebeuren. Woningbouw acht hij niet waarschijnlijk. De regeling met de eigenaar van de autosloperij houdt in, dat de gemeente ook opdraait voor de kosten van een bodemonderzoek en eventuele saneringskosten. Voor de totale kosten van de regeling spreekt het college een speciaal voor dit doel aangelegd ‘reservepotje’ aan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.