Verkeer
Stuur appje
Zoek

Minder bussen in Twente om Arriva-chauffeurs te ontlasten

ARRIVA 20240523 BUS RTV OOST
Beeld: RTV Oost

Arriva laat vijf weken voor de start van de zomervakantie minder bussen rijden in de regio Twente. Het vervoersbedrijf schakelt half juni over op een vakantiedienstregeling, wat betekent dat de bussen in Almelo, Enschede en Hengelo minder vaak rijden dan normaal. Arriva hoopt hiermee de buschauffeurs te ontlasten, die al maanden klagen over een hoge werkdruk.

De provincie Overijssel gaf toestemming om de dienstregeling eerder af te schalen, al moet de ondernemingsraad nog wel instemmen.

Voorlopig vakantieplan

"Een paar weken voor het officiële begin van de zomervakantie gaan we met hetzelfde pakket rijden als in de meivakantie", aldus een woordvoerder van Arriva, dat in de afgelopen maanden twee keer op het laatste moment een staking van ontevreden chauffeurs wist te voorkomen. "We zien doorgaans dat in die periode studenten en scholieren al minder gebruikmaken van de bus."

Still elektrische bus arriva rrreis 1twente
Lees ook
Arriva en EBS hangen boetes boven het hoofd om kwakkelend busvervoer

De zomervakantie begint in Nederland op 6 juli. De regio noord, waar onze provincie onder valt, heeft vanaf 20 juli vakantie. Arriva wil de afgeslankte dienstregeling op 16 juni laten ingaan.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.