Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Welbions gaat vijf ‘schimmelkelders’ in Hengelose Rossinistraat proberen waterdicht te maken

  • 20240514 klein driene schimmel web 00 01 49 14 Still002
    Beeld: 1Twente
  • 20240514 klein driene schimmel web 00 00 52 09 Still003
    Beeld: 1Twente

Woningcorporatie Welbions gaat vijf kelders van een flatgebouw aan de Rossinistraat proberen waterdicht te maken. Dat schrijft de woningcorporatie in een brief aan de bewoners. Het gaat om een proef. Bewoners van de flats in Klein-Driene hebben last van schimmels door langdurige wateroverlast.

In de kelders wordt aan de onderkant van de buitenmuur een stuk uitgezaagd en een nieuw stuk materiaal geplaatst. Op deze manier probeert Welbions te voorkomen dat er via de straatkant water de kelders inloopt. “Hopelijk heeft dit een positief effect”, zegt een woordvoerder.

Wanneer de eerste resultaten van de proef worden verwacht, is niet bekend: “Het moet eerst een periode goed regenen, voordat we effect zien. Dat gaat niet zomaar van de één op de andere dag.” Voor de huurders van de vijf appartementen worden zeecontainers geplaatst, die tijdelijk als berging dienen.

Foto still
Lees ook
Zeldzame zwammen en een kapotte e-bike: Hengelose flat kampt met naweëen grondwateroverlast

Zeldzame schimmels

De bewoners klaagden eerder al over schimmels en wateroverlast in de fietskelders. Aan de Rossinistraat hebben de kelders ruim 160 dagen onder water gestaan. Fietsen en andere eigendommen zijn verloren gegaan door de schimmels. Onder de schimmels was ook de zeldzame bleke bosbekerzwam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.