Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oekraïense ontheemden verhuizen naar De Kiekebelt in Hoge Hexel

Oekraïense ontheemden in de gemeente Wierden zullen vanaf 1 juli 2024 verhuizen naar 15 chalets op camping De Kiekebelt in Hoge Hexel. De gemeente huurt deze chalets voor onbepaalde tijd om opvang te bieden aan Oekraïners die momenteel bij gastgezinnen verblijven. Veel gastgezinnen kunnen deze langdurige opvang niet meer volhouden, waardoor de gemeente naar alternatieve huisvesting moest zoeken.

In 2023 werd er via de gemeentelijke kanalen gezocht naar geschikte locaties, zonder succes. De gemeente vond uiteindelijk De Kiekebelt, een voormalig vakantiepark waar nog maar een klein deel voor recreatie wordt gebruikt. De chalets zullen de ontheemden een stabiel onderkomen bieden.

De gemeente werkt momenteel aan een visie voor toekomstige opvangvraagstukken, waarbij verschillende scenario's voor diverse doelgroepen worden uitgewerkt. Deze plannen zullen ter goedkeuring worden voorgelegd aan het college en de gemeenteraad. Ondertussen worden Oekraïense ontheemden ook opgevangen bij andere gemeentelijke locaties.

Omwonenden binnen een straal van 500 meter rond De Kiekebelt zijn per brief op de hoogte gebracht van de nieuwe situatie. De gemeente waardeert de inzet van de gastgezinnen en blijft communiceren over verdere ontwikkelingen via haar gebruikelijke kanalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.