Verkeer
Stuur appje
Zoek

Woonzorgvisie Losser: voor een hechte en zorgzame gemeenschap

De gemeente Losser heeft haar nieuwe woonzorgvisie gepresenteerd, waarin het belang van een hechte woonomgeving centraal staat. Deze visie, vastgesteld door het college en nu voorgelegd aan de gemeenteraad, benadrukt het belang van een woning als basis voor maatschappelijke participatie en welzijn.

Wethouder Marian Oosterbroek op Twente FM: “We hebben intensief samengewerkt met verschillende organisaties, zoals woon-, zorg- en welzijnsinstellingen, evenals de Participatieraad en dorpsraden. Dit heeft waardevolle inzichten opgeleverd over hoe we uitdagingen samen kunnen aanpakken, zoals het langer zelfstandig wonen van ouderen en het bevorderen van gemeenschapszin.”

De visie gaat verder dan enkel huisvesting en richt zich op een integrale benadering van wonen, werken, zorg en welzijn. Het doel is een sterke sociale basis te creëren en problemen te voorkomen door goede organisatie en investeringen in de gemeenschap.

Marian20 Oosterbroek
Beeld: Twente FM

Na goedkeuring door de gemeenteraad zal een uitvoeringsplan worden opgesteld. Dit plan bevat concrete stappen, zoals het verstrekken van informatie over mantelzorgwoningen en het stimuleren van onderlinge zorg. “Het uiteindelijke plan zal duidelijk maken hoe we wonen, zorg en gemeenschap kunnen verbinden,” aldus wethouder Oosterbroek.

Audiofragment
Woonzorgvisie Losser 2024 | Marian Oosterbroek
College Losser legt woonzorgvisie voor aan de gemeenteraad
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.