Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wereldpremière ‘Twentse’ speelfilm van Dennis Alink in San Francisco

Dennis Alink filmdebuut VS
Het speelfilmdebuut ‘OUT’ van Dennis Alink beleeft de wereldpremière in San Francisco.
Beeld: Dennis Alink

Het speelfilmdebuut ‘OUT’, van de in Oldenzaal geboren regisseur en filmkenner Dennis Alink, beleeft op 25 juni de wereldpremière op het prestigieuze filmfestival ‘Frameline’ in San Francisco. De film, met daarin bekende Tukkers als Bram Agterbos (De Gladjakkers), André Manuel, Bert Eeftink (Helligen Hendrik), Merel ten Elzen en Laurens ten Den, is vanaf oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

Getogen in Ootmarsum

Dennis Alink, geboren in Oldenzaal en getogen in Ootmarsum, kreeg na zijn studie aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam vooral bekendheid als maker van documentaires over filmmaker George Sluizer, Herman Brood en Freek de Jonge. Daarnaast was en is hij voor verschillende media actief als filmkenner en -criticus.

Reis van zelfontdekking

Zijn speelfilmdebuut heeft een sterk autobiografisch karakter. ‘OUT’ gaat over geliefden Tom (Bas Keizer) en Ajani (Jefferson Yaw Frempong-Manson) die verlangen naar een leven buiten hun kleingeestige plattelandsgemeente. Ze besluiten naar Amsterdam te verhuizen waar het tweetal een reis van zelfontdekking wacht. De opnames van de film zijn eind 2023 afgerond en voor een groot deel gemaakt in en om Ootmarsum, het stadje waar Dennis Alink opgroeide.

Henri van Loon en Victor Löw

Voor de cast van de film wist Dennis Alink, behalve een flink aantal Tukkers, ook bekende acteurs als Robbert Rodenburg, Henry van Loon en Victor Löw te strikken. Rodenburg speelt een vriend die het koppel in de Amsterdamse uitgaanswereld introduceert. Löw en Van Loon spelen in ‘OUT’ docenten aan de Filmacademie.

Dennis Alink
Beeld: Dennis Alink

Prestigieus lhbti+-festival

Het speelfilmdebuut van Dennis Alink wordt uitgebracht door distributeur Cinemien. Na de wereldpremière op het festival ‘Framline’ in San Francisco op 25 juni, is de film vanaf oktober te zien in zowel Nederlandse als buitenlandse bioscopen en filmtheaters. ‘Frameline’ is het grootste en meest prestigieuze lhbti+-festival ter wereld. Eerder draaide hier ook de Nederlandse film El Houb.

Bijrol in dramaserie vuurwerkramp

Het zijn drukke tijden voor Dennis Alink. Voordat hij eind juni afreist naar San Francisco, wachten hem nog filmopnamen in Parijs en moet hij nog opdraven voor opnamen voor de dramaserie ‘Vuurwerk’, waarin hij een bijrol speelt. Die dramaserie, gemaakt door Lourens Blok, wordt volgend jaar rond 13 mei uitgezonden door de EO. Het is dan 25 jaar geleden dat de vuurwerkramp in Enschede plaats vond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.