Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Weekend in Hengelo: van heel ingetogen tot heel uitbundig

230520 BAM2023 sfeer Frank Wes
Het BAM! Festival is er voor de ruige rocker en de stille genieter. En voor iedereen die niet tot een van beide categorieën behoort.
Beeld: Frank Wes

In Hengelo is er dit weekend - tussen de buien door - van alles te beleven. Van het verkennen van plekken met historie tot het vieren van een gezonde levensstijl en het genieten van muziek en theater op het festival BAM! Maak je klaar om de lente te omarmen en ontdek wat onze gemeenschap te bieden heeft.

BAM! Festival

BAM! is een veelzijdig festival voor jong en oud. Met op vrijdagavond vier tributebands en op zaterdag vanaf 12.00 uur veel muziek, theater en andere vormen van kunst in het mooie Prins Bernhardplantsoen. De toegang is gratis.

BAM 2023 PR
Lees ook
Met Jett Rebel, Abel en vier tributebands mikt BAM! Festival Hengelo op 20.000 bezoekers

Schrijverscafé 10 jaar

Schrijverscafé 'In de Pen' viert op zaterdag 25 mei vanaf 13.30 uur dat het tien jaar bestaat. Iedereen is van harte welkom in de bibliotheek voor een inspirerende middag. Toegang is gratis.

Britse vliegers herdacht

Op zaterdag 25 mei om 10.30 uur begint de onthulling door burgemeester Sander Schelberg van een herdenkingsbord in Oele, ter nagedachtenis aan de vijf Britse vliegers die in 1943 omkwamen in Oele. Iedereen is welkom bij deze ceremonie, waarbij tamboerkorps Liberation de muziek verzorgt.

Fit & Gezond-feest Hengelose Es

Fit & Gezond is een sportieve en sociale activiteit in de Hengelose Es op zondag 26 mei van 12.00 tot 16.00 uur voor de hele familie en voor alle leeftijden. Waar? In sportpark 't Wilbert. De toegang is gratis.

Shantymuziek op oude begraafplaats

Het bestuur van de Vereniging Gemeenschappelijk Onderhoud van de Oude Begraafplaats aan de Bornsestraat heeft zondag vanaf 11.30 uur een voorjaarsconcert in petto. Met Twents Shantykoor De Bornse Maten. Stichting HeArtpool onthult een kunstwerk van Luna Cordaro. De begraafplaats is vanaf 11.00 uur geopend voor een wandeling. De toegang is gratis.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149

Livestream: https://www.1twente.nl/radio

Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.