Verkeer
Stuur appje
Zoek

Druk bezocht Sportgala Tubbergen met louter winnaars

In zaal Spalink in Geesteren werden vrijdagavond tijdens het vijfde sportgala van de gemeente Tubbergen sporters uit 12 sportdisciplines in vijf categorieën in het zonnetje gezet. Aan het begin van het sportgala werden de kampioenen die Tubbergen rijk is gehuldigd door burgemeester Anko Postma en sportwethouder Hilde Berning-Everlo. Sportief Tubbergen liet zien dat zowel in de breedte als aan de top fantastische sport op hoog niveau wordt beoefend.

Sporttalent

Uiteraard was de jeugd ook vertegenwoordigd op het Sportgala met vijf erg goede kandidaten in de categorie sporttalent van Tubbergen. Jan Boven, voormalig profwielrenner en nu ploegleider van Jumbo-Visma, mocht de prijs overhandigen aan Merel Braakhuis. Dit basketbaltalent uit Manderveen speelde in 2023 met haar 17 jaar al in het eredivisie team van Jolly Jumpers Onder 21 jaar. Ook heeft ze een plek veroverd in een collegeteam in het basketbalgekke Amerika, een knappe prestatie als freshman. Merel nam zichtbaar verheugd de prijs in ontvangst.

Jeugdsportploeg

Bij de jeugdsportploegen streden vijf ploegen om de titel. In deze categorie ging Dynamo MB1 er met de prijs vandoor. Dit team dat voor elkaar door het vuur gaat en erg talentvol is, werd kampioen in de hoofdklasse. De prijs werd uitgereikt door burgemeester Anko Postma.

Sportvrouw

Jorike Olde Loohuis mocht de winnares bekend maken in de categorie sportvrouw. Jorike heeft als voetbalster vele jeugdinterlands gespeeld en kwam ook twee keer voor het Nederlands elftal uit. Basketbalster Anke Rikhof uit Tubbergen wist de titel in de wacht te slepen onder andere door haar verkiezing tot beste verdediger van Nederland in 2023 door de Nederlandse Basketbal Bond.

Sportman

Mart Bruggink, vorig jaar nog uitverkozen tot sportman en onlangs gestopt met het beoefenen van topsport als marathonschaatser, reikte de prijs uit aan de sportman: Jeffrey Huizinga, voetballer van TVC ’28 uit Tubbergen. Jeffrey voetbalt al 16 seizoenen in het eerste elftal en heeft meer dan 300 competitiewedstrijden gespeeld. Met TVC ’28 maakte hij liefst vier kampioenschappen mee. Ook maakte hij 74 competitiedoelpunten voor zijn team.

Sportploeg

In de categorie sportploeg streden maar liefst zes teams voor de titel sportploeg van de gemeente Tubbergen. Winnaar werd het 1ste herenteam van TVC ’28 uit Tubbergen dat uit handen van sportwethouder Hilde Berning-Everlo de felbegeerde trofee in ontvangst mocht nemen. Het vlaggenschip van TVC ’28 promoveerde in 2023 naar de vierde divisie.

Sportwaarderingsprijs

Hennie Lesker reikte namens de sportraad de Sportwaarderingsprijs uit. Deze prijs, die voor de derde keer werd uitgereikt, ging naar WK volleybal Canisius. Het Canisius slaagt er steeds opnieuw weer in om met een meidenvolleybal team deel te nemen aan het WK volleybal. Een hele mooie ervaring voor de meiden waar ze zich meten met schoolteams uit de gehele wereld.Hennie Lesker reikte namens de sportraad de Sportwaarderingsprijs uit. Deze prijs, die voor de derde keer werd uitgereikt, ging naar WK volleybal Canisius. Het Canisius slaagt er steeds opnieuw weer in om met een meidenvolleybal team deel te nemen aan het WK volleybal. Een hele mooie ervaring voor de meiden waar ze zich meten met schoolteams uit de gehele wereld.

Publieks- en Persprijs

De publieksprijzen werden uitgereikt door burgemeester Anko Postma en wethouder Hilde Berning-Everlo aan Lars Kuipers van de Albergse Cross Club en HV Stevo dames .Journalist Bianca Lucas reikte namens Twentsche Courant Tubantia voor de tweede keer de Persprijs uit, dit keer aan de organisatie van Loop Esch Door. Zij zijn 3 jaar geleden gestart met het organiseren van een hardloopwedstrijd door het dorp Tubbergen en de directe omgeving. Ieder jaar wordt er weer wat toegevoegd aan het programma waardoor iedereen kan meedoen. Ook hebben ze aandacht voor de sociale kant.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.