Verkeer
Stuur appje
Zoek

The Wild East: ‘Er liggen kansen voor een Twentstalige rockband’

The Wild East
De band The Wild East met v.l.n.r. Michiel de Man (drums), Luuk Siemerink (zang/gitaar), Robin Steentjes (zang/gitaar), Niels van de Mark (bas) en Thomas Kieft (gitaar).
Beeld: The Wild East

Tien heel uiteenlopende acts maken zich na de voorrondes op voor de finale van het Twents Song Festival op zondag 7 juli op het terrein van het Openluchtmuseum in Ootmarsum. In de komende weken stellen wij ze kort voor. Dit keer de band The Wild East met het nummer ‘Nooit meer noar de stad’.

Voor de band The Wild East was het optreden in de voorronde van het Twents Song Festival het eerste ‘jubileum’. Zanger/gitarist Robin Steentjes, lachend: “We bestonden net een week, hadden twee keer gerepeteerd.” Dat kwam zo. Bij de band van Steentjes haakten een aantal leden af. Op zoek naar vervanging stuitte hij op een opname van de band Greutz, met zanger/gitarist Luuk Siemerink, die vorig jaar in de finale van het Twents Song Festival stond met een Twentse versie van het nummer ‘Sweet home Alabama’ van Lynyrd Skynyrd.

Nummer ‘op de plank’

Het klikte wonderwel tussen de twee. Ook al omdat op dat moment Luuk Siemerink zijn band Greutz uiteen zag vallen. En hij wel graag door wilde met streektaalmuziek. Twee weken voor de voorrondes van het Twents Song Festival besloten ze samen het er maar op te wagen en schreven zich in voor de voorrondes. Met het nummer dat Luuk al ‘op de plank’ had liggen: ‘Nooit meer noar de stad’.

Veelbelovend in voorronde

Veel tijd om te repeteren was er niet. Maar de uitvoering met een deels nieuwe bezetting van de band The Wild East en Luuk als zanger/gitarist klonk tijdens de voorronde dusdanig veelbelovend dat de jury hen een plekje in de finale gunde. In de weken die nog resten tot de finale van het Twents Song Festival op 7 juli zal er wekelijks vlijtig worden gerepeteerd om met het nummer ‘Nooit meer noar de stad’ goed voor de dag te kunnen komen.

Van koude kermis thuis

Dat nummer, geschreven door Luuk Siemerink, gaat – kort door de bocht - over een jongen van het platteland, die zijn geluk zoekt in de grote stad, maar van een koude kermis thuis komt. Bij het schrijven van de tekst werd Luuk geïnspireerd door een nummer van de Canadese countryzanger Corb Lund. Net als Robin maakt Luuk nu nog vaak Twentse covers van bestaande nummers. Beiden willen ook met volledig eigen nummers aan de slag.

Meer dan een band

Met The Wild East heeft Robin al een aantal nummers in eigen beheer uitgebracht, compleet met videoclip, zoals ‘Woar steet hier de tente?’, ‘Nog ene dan’ en ‘Op de kökn op an’. Overigens is The Wild East veel meer dan een band. Robin maakt onder de noemer The Wild East gebruik van allerlei middelen en media om zijn passie voor de streektaal en -cultuur te delen met een groot publiek.

Er liggen grote kansen

Robin bracht zo in eigen beheer al boeken uit over roadtrips door Twente en de Achterhoek en over Normaalbassist Willem Terhorst. Daarnaast heeft hij een Facebookpagina, met zo’n 20.000 volgers, waarop hij humoristische filmpjes, muziek en anekdotes deelt. Robin denkt dat er voor de band The Wild East grote kansen liggen in Twente en de Achterhoek. “Op dit moment zijn er weinig Twentstalige rockbands. Daar liggen kansen voor ons, want er is veel publiek voor.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.