Verkeer
Stuur appje
Zoek

Losser en COA ondertekenen bestuursovereenkomst voor tijdelijke noodopvang

Hotel Dinkeloord
Beeld: Dinkeloord

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser en het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) hebben vandaag de bestuursovereenkomst ondertekend voor de tijdelijke noodopvang in hotel Dinkeloord bij Beuningen. Deze ondertekening is een essentiële stap om de benodigde vergunning te kunnen verstrekken.

Het COA wil in hotel Dinkeloord tijdelijke opvang bieden aan 94 asielzoekers voor een maximale periode van één jaar. De gemeenteraad gaf op 16 april een positief advies voor de vergunning, met aanvullende voorwaarden zoals verbeteringen in de verkeersveiligheid op de N342 (Denekamperstraat) en de parallelweg. De provincie Overijssel zal extra verlichting en borden plaatsen om de veiligheid te waarborgen.

Met de ondertekening van de bestuursovereenkomst kunnen nu de vergunningen worden verstrekt, met ingang van 30 mei 2024. Het COA heeft reeds voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd onder de bestaande vergunning. Vanaf donderdag 30 mei worden de eerste asielzoekers verwacht in hotel Dinkeloord.

De opvang in hotel Dinkeloord zal zowel asielzoekers als statushouders huisvesten. Het betreft gezinnen en alleenreizenden uit diverse landen. Statushouders zullen in de regio blijven wonen en kunnen vanuit de opvang starten met hun inburgering. Het COA organiseert onderdak en maaltijden, terwijl vrijwilligers taalonderwijs en andere activiteiten verzorgen. Kinderen uit de opvang gaan naar school.

“Ik ben er trots op”
Milad Lahdo
Beeld: Eigen foto

Wethouder Lahdo toonde zich tevreden: “Ik ben er trots op dat we onze verantwoordelijkheid nemen om 94 mensen een warme en veilige plek te bieden in onze gemeente. We hebben er vertrouwen in dat we samen met het COA een goede en veilige opvang kunnen bieden voor de asielzoekers en de omwonenden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.