Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bas Kuipers tekent voor vier jaar bij FC Twente: 'Altijd genoten van De Grolsch Veste'

DVS05709
Beeld: FC Twente Media

Go Ahead Eagles-manager Paul Bosvelt bevestigde het al eerder, maar nu heeft FC Twente het zelf ook wereldkundig gemaakt: Bas Kuipers draagt komend seizoen het tenue van de Enschedese club.

De 29-jarige verdediger, die afgelopen zondag stuntte met Go Ahead Eagles door Europees voetbal veilig te stellen, tekende vandaag in De Grolsch Veste een contract voor vier seizoenen.

Sfeer en supporters

“Afgelopen jaren heb ik het erg naar mijn zin gehad bij Go Ahead Eagles, maar ik heb altijd gezegd dat wanneer zich er een mooie kans voor zou doen ik daar voor wilde gaan”, vertelt hij. “In de contacten met FC Twente was het verhaal heel duidelijk en na de gesprekken met onder andere de trainer werd het ook steeds interessanter.

"FC Twente is een prachtige club. Iedere wedstrijd dat ik hier in De Grolsch Veste speelde genoot ik van de sfeer en de supporters. Ik kijk uit naar deze nieuwe stap, ik heb er heel veel zin in.”

Stempel gedrukt

“We zijn heel blij met de komst van Bas”, zegt technisch directeur Arnold Bruggink. “Bas is een uitstekende speler met een goed linkerbeen. Met vijf goals en vijf assists als linkerverdediger heeft hij afgelopen seizoen zijn stempel op het succes van Go Ahead Eagles gedrukt. Qua persoonlijkheid past Bas heel goed bij FC Twente, hij is ambitieus net als wij.”

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.