Verkeer
Stuur appje
Zoek

Van fan tot organisator van Schürzenjäger Open Air in Denekamp: ‘We verwachten 5.000 mensen’

Vijfduizend liefhebbers van het genre 'alpenrock' trekken vrijdagavond naar Denekamp om los te gaan op de klanken van een van de grootste Oostenrijkse bands op dat terrein: de Schürzenjäger. Tweeënhalf uur treedt de band op in de open lucht tijdens Schürzenjäger Open Air. “Ik ben megatrots om dit hier te mogen organiseren”, vertelt organisator John Wigger.

“Het begon allemaal bij een meet-and-greet met de band”, vertelt Wigger over zijn bezoek aan een klein concert van de Schürzenjäger. “Wij vroegen ze hoeveel het kost om de band te boeken. Toen kwam de gedachte: dit moeten we in Denekamp ook wel voor elkaar krijgen.”

Appgroep

Dat was jaren geleden, maar na corona kriebelde de Schürzenjäger-droom nog steeds bij Wigger. Al gauw ontstond er een twintig leden tellende appgroep met verschillende Denekampers, die ervaring hebben met het organiseren van festiviteiten. “Alles wat ook maar een beetje evenementen organiseert, hebben we uitgenodigd voor een vergadering.”

“We geven het een kans”

Al gauw gingen er tijdens de vergadering twintig handen de lucht in. Wigger: “Iedereen doet mee. We geven het een kans.” Zonder budget was er wel een bijdrage nodig vanuit de organisatie om het festival te faciliteren: “We doen met ons allen een bijdrage.”

Flabbergasted

De organisatie pakt flink uit: “De band was flabbergasted toe ze hier aankwamen.” Van een foodyard tot zitplaatsen voor mindervaliden, aan alles is gedacht. Niet alleen de Schürzenjäger zijn te bewonderen op het gigantische podium, ook Ruud Appelhof mag deze avond het publiek vermaken. Het wordt echt fantastisch!”

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

Het terrein naast zalencentrum ‘t Wubbenhof in Denekamp is deze vrijdagavond 31 mei vanaf 18.00u geopend. De laatste kaarten zijn nog beschikbaar via de website van Denekamp Open Air.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.