Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Publiek massaal naar open dag XL Businesspark Almelo

Iets na 10 uur meldden de eerste bezoekers zich al bij het startpunt van Port of Twente aan de Columbus. Even later stroomt het publiek massaal toe voor een kijkje achter de schermen bij de megapanden op het XL Businesspark langs de A35 in Almelo.

Het is altijd even afwachten hoe groot de belangstelling zal zijn, houdt Bas Haarhuis van de organisatie nog even een slag om de arm als de open bedrijvendag deze zaterdagochtend net van start is gegaan. Amper een uur later weet hij genoeg: ”We zien nu al dat het publiek het XL Businesspark vandaag wel gaat vinden.”

Goed beeld

Aan de open bedrijvendag nemen zeven bedrijven deel. Deze staan vermeld op de routekaart die bezoeker bij in de ingang meekrijgt. Haarhuis: ”De belangstelling onder de bedrijven was groter, maar ze moeten ook in de gelegenheid zijn zoveel bezoekers op deze dag te ontvangen. Met de vandaag deelnemende bedrijven, krijgt het publiek sowieso een goed beeld van wat hier op het XL Businesspark zoal gebeurt.”

“Sommige dingen houden we liever voor onszelf, stel dat je het thuis na gaat maken”

Binnen hebben bezoekers zich te houden aan een routing die veelal met het welbekende rood-witte lint is uitgezet. Want niet achter iedere voordeur geeft de ‘smid’ zijn geheimen prijs. ”Sommige dingen houden we liever voor onszelf, stel dat je het thuis na gaat maken”, grapt een medewerker van VDL, waar de rode loper voor het publiek bij de entree is uitgerold. Ook bij Bolk, CTT, Vivochem, Bleckman en Elektramat is de belangstelling groot.

Tot 16 uur open

Het is de tweede open bedrijvendag op het XL Businesspark Almelo en die duurt deze zaterdag nog tot 16.00 uur. Haarhuis: ”Wie nog van plan is te komen, mag zich melden aan de Columbus 17. Dat is het startpunt waar bezoekers worden ontvangen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.