Verkeer
Stuur appje
Zoek

Subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw, ook in Twente

Sojaboer De nieuwe Melkboer
Sojaboer - De Nieuwe Melkboer
Beeld: Provincie Overijssel

Wie een goed idee heeft voor een innovatieproject in de landbouwsector in de provincie Overijssel kan daarvoor vanaf 5 juni een subsidie aanvragen. Dan gaat de subsidie ‘Samenwerken aan innovatie’ in het kader van de Europese Innovatie Partnerschap (EIP) open.

De subsidie is bedoeld voor samenwerkingen tussen bijvoorbeeld landbouwers onderling, of tussen landbouwers en kennisinstellingen.

Ervaringen delen

Van 5 juni tot en met 30 september 2024 kan de subsidie worden aangevraagd. Dit opent de deur voor vernieuwende projecten ter verbetering van werkwijzen, producten of diensten die bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw in Overijssel. De opgedane ervaringen worden gedeeld met andere landbouwers en landbouwbedrijven.

Europees geld

De subsidie is onderdeel van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Het totaal subsidieplafond is 3,3 miljoen euro, waarvan 1,4 miljoen euro Europees geld en 1,9 miljoen euro provinciaal geld.

“Landbouwers kunnen nieuwe ideeën ontwikkelen en implementeren”

Toekomstbestendige landbouw

“Met deze subsidie zetten we weer een mooie stap richting een duurzame en toekomstbestendige landbouw in Overijssel”, aldus gedeputeerde Maurits von Martels van landbouw en natuur.

Sleutel tot vooruitgang

“Innovatie is de sleutel tot vooruitgang, en door ook sectoroverstijgend samen te werken kunnen landbouwers nieuwe ideeën ontwikkelen en implementeren die niet alleen de landbouwsector versterken, maar ook bijdragen aan een betere leefomgeving voor iedereen. Ik moedig iedereen met een vernieuwend idee aan om deze kans te grijpen en samen te bouwen aan de toekomst voor ons platteland!”

Digitale kennissessie

Op dinsdag 18 juni 2024 om 11.00 uur organiseert provincie Overijssel een digitale kennissessie over deze subsidie.
Aanmelden kan door te mailen naar [email protected]. Men ontvangt vervolgens een bevestiging met de digitale link. Meer informatie over de subsidie is vanaf 5 juni ook te vinden op www.overijssel.nl/glb

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.