Verkeer
Stuur appje
Zoek

Shantyfestival Tubbergen viert vijfjarig jubileum

Shantykoor de Schuytenvaerders
Beeld: Schuytenvaerders

Op zondag 9 juni vindt voor de vijfde keer het grootschalige Shantyfestival plaats in Tubbergen. Negen koren met in totaal zo'n 350 zangers zullen op drie verschillende podia optreden, ondersteund door ondernemers die speciale acties en activiteiten organiseren met het thema "Holland".


Het festival begint met een ontvangst van de koren in de hal van het gemeentehuis, waar de burgemeester om 11.30 uur het evenement officieel opent. De koren verspreiden zich daarna naar de podia om hun zangkunsten te tonen.

“Al die willen te kaap'ren varen”

Jury


Een jury zal de hele middag de optredens beoordelen en om 17.00 uur wordt op het centrumplein de prijs voor het beste koor uitgereikt door de voorzitter van de jury. Daarna zal voor de jeugd een DJ optreden om de dag feestelijk te eindigen.

Zes koren

Koos Prins, voorzitter Shantykoor de Schuytenvaerders uit Tubbergen: "Er doen aan het festival negen koren mee die uit heel Nederland afkomstig zijn. Deze doen om 17.00 uur met zij allen een samenzang." Voor zondag hebben de koorleden uit Tubbergen "Al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn" geoefend. "Daar heeft onze dirigent Hans Holtkamp een heel special effect aan gegeven." Ook worden er nummers van Ancora (Shantyband) ten gehore gebracht.

Audiofragment
Shantykoren festival Tubbig | Koos Prins
Zondag is er het grote shantykoren festival in Tubbergen. Van 12.00 tot 17.00 optredens, daarna feesten met een Dj .
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.