Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Enschedese Vrijwilligersprijs voor tweede keer op rij naar Stop Armoede 053

Thumbnail Enschedese Vrijwilligersprijs 2024
Beeld: Gemeente Enschede

Een feestelijke sfeer in de Twentsche Foodhal tijdens de Enschedese Vrijwilligersdag afgelopen vrijdag. Traditiegetrouw werd ook de Enschedese Vrijwilligersprijs uitgereikt. Die prijs ging, net als vorig jaar, naar Stop Armoede 053. Dreamfactory Mediant GGZ en Buddy to Buddy volgden op de tweede en derde plaats. Nieuw is de 'Hart van Goud Prijs', die werd uitgereikt aan twee uitzonderlijke vrijwilligers in de stad.

De Enschedese Vrijwilligersdag vindt jaarlijks op 7 juni plaats en wordt georganiseerd door maatschappelijke ondersteuningsorganisatie M-pact en de gemeente Enschede. Met het evenement wordt de belangeloze inzet van vrijwilligers, mantelzorgers en actieve inwoners in Enschede gevierd.

Winnaars

Voor de tweede keer op rij won Stop Armoede 053 de Enschedese Vrijwilligersprijs. De organisatie biedt hulp aan mensen in financiële nood en levert zowel directe ondersteuning als structurele oplossingen voor armoede in Enschede.

Dreamfactory Mediant GGZ behaalde de tweede plek. In hun kringloopwinkel werken vrijwilligers samen met cliënten van Mediant Helmerzijde, wat bijdraagt aan hun welzijn en herstel. De derde plaats ging naar Buddy to Buddy. Die organisatie koppelt nieuwkomers één op één aan vrijwilligers voor culturele uitwisseling en integratie met behoud van eigenwaarde.

Hart van Goud Prijs voor bijzondere vrijwilligers

Dit jaar werd voor het eerst de Hart van Goud Prijs uitgereikt aan twee bijzondere vrijwilligers: Cemal Doğan en Geja de Jager. Cemal zet zich onder andere in voor Tunnelwacht Helmerhoek, is oprichter van wijkwacht Helmerhoek en mede-oprichter van Helmerhoek Maatjes. Hij staat bekend als een echte verbinder en weet mensen te inspireren om iets goeds te doen voor een ander.

Lees verder onder de afbeelding.


Thumbnail Hart van Goud Prijs winnaars 2024
Cemal Doğan en Geja de Jager winnen Hart van Goud prijs voor hun inzet als vrijwilliger
Beeld: Gemeente Enschede

Geja de Jager wordt geprezen als de stille kracht binnen het vrijwilligersteam van M-pact. Ondanks haar eigen fysieke beperkingen en de mantelzorg voor haar vader, verzet zij veel werk en is altijd aanwezig. Ze inspireert anderen door te laten zien dat vrijwillige inzet, ondanks belemmeringen, positieve energie kan geven.

Een dag vol dankbaarheid

Khadija Amrani, directeur van M-Pact, kijkt tevreden terug op de dag: "De Enschedese Vrijwilligersdag 2024 was een dag vol dankbaarheid, inspiratie en erkenning voor de onmisbare bijdrage van vrijwilligers, mantelzorgers en actieve inwoners aan onze stad. We kijken uit naar nog vele jaren van gezamenlijke inzet en betrokkenheid. Zet alvast in je agenda: de Enschedese Vrijwilligersdag op zaterdag 7 juni 2025. 2025 is trouwens een bijzonder jaar, want dan viert Enschede 700 jaar zijn bestaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.