Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wie wordt de beste papa van Enter? Dorp vraagt met ludieke wedstrijd meer aandacht voor vaders

Beste Papa van Enter 2023
Beeld: Niels Wesselink

Na een geslaagde eerste editie van ‘De beste papa van Enter’ volgt komende zaterdag 15 juni een tweede. Vaders uit het dorp worden genomineerd door hun kinderen, waarna er een kleine groep vaders doorgaat naar de finale. “Vaders sneeuwen behoorlijk onder met Vaderdag, als je dit met Moederdag vergelijkt”, verklaart de organisatie van het evenement.

In de eerste editie van 2023 werd door middel van verschillende spellen de ‘Beste papa van Enter’ bepaald. Met spellen als ‘Raad de Cupmaat’, een biertapwedstrijd en een bandenwissel wedstrijd won Jeroen Welink de eerste editie.

Vaders aardapppel schillen
Lees ook
Van cupmaten raden tot boodschappen halen: Enterse vaders strijden om titel 'Beste Papa van Enter'

Broodroosterwerpen

Vorig jaar haalde het onderdeel ‘Raad de Cupmaat’ zo’n beetje alle media. Dit jaar staat de organisatie voor een nieuwe uitdaging. “Het is natuurlijk te makkelijk om hetzelfde te doen”, legt Eric Tijhof van de organisatie uit. “Je gaat op zoek naar ludieke spellen die met plaatselijke winkeliers georganiseerd kunnen worden.”

“Daarom is het dus broodroosterwerpen geworden”

De organisatie heeft alles inmiddels rond: de tweede editie wordt ludiek gevuld met onder andere een frikandellenchallange en broodroosterwerpen. “We hadden ook nog met televisies en magnetrons kunnen gooien”, lacht Tijhof in de ochtendshow van Twente FM. “Daarom is het dus broodroosterwerpen geworden.”

Speciale aankomst

Alle deelnemende vaders worden deze zaterdag bij de Enterse winkeliersvereniging EOV verwacht. “De manier waarop de vaders arriveren is onderdeel van het spel”, verklapt de organisator. Het gaat erom dat de vaders op een zo ludiek mogelijke wijze in het centrum komen.

Audiofragment
Wie is de beste papa in Enter? Vaders sneeuwen behoorlijk onder met Vaderdag | Eric Tijhof
Vaders sneeuwen behoorlijk onder met Vaderdag, tenminste als je dit vergelijkt met Moederdag. Aan de vaders mag best wat meer aandacht worden besteed vinden ze in Enter.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.