Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Te Land, ter Zee en in de Lucht Oldenzaal': van vijf meter hoge schans op volle vaart Hulsbeek in

Te Land ter Zee en in de Lucht Oldenzaal
Beeld: Juniorkamer Oldenzaal

Geheel in stijl van het razendpopulaire televisieprogramma Te Land, ter Zee en in de Lucht heeft Oldenzaal al twee jaar een eigen variant. Zaterdag 22 juni wordt het Hulsbeek weer omgetoverd tot vermakelijk Tobbedans festijn. Vanaf een vijf meter hoge schans moeten de deelnemende waaghalzen in een zelfgemaakte tobbe de bel zien te halen.

Het is niet de eerste keer dat Juniorkamer Oldenzaal dit evenement houdt, maar het zou wel zomaar eens de laatste keer kunnen zijn. “Dit is de derde editie en daarom waarschijnlijk ook de laatste”, legt voorzitter Ralf Maathuis uit. De Juniorkamer organiseert evenementen immers maximaal drie jaar op rij. “We hopen dat een andere partij het van ons overneemt.”

Tobbe

De tobbe, kist of krat moeten door de deelnemers zelf in elkaar worden gezet. Met dit vaartuig worden ze vervolgens op spectaculaire wijze van de schans afgeschoten, waarna ze al surfend over het water zo snel mogelijk de bel moeten bereiken. Het tweetal dat de bel het snelst doet rinkelen, neemt de hoofprijs van 1000 euro mee naar huis.

“Mocht je een vrijgezel van de schans af willen duwen, het kan nog”

Het is nog mogelijk om je als duo in te schrijven voor het Tobbedansen op het Hulsbeek. “Mocht je een vrijgezellenfeest hebben en je de vrijgezel van de schans wil laten gaan, het kan nog steeds”, vertelt Maathuis lachend in de ochtendshow van Twente FM. Inschrijven kan via de website van Te Land, ter Zee en in de Lucht Oldenzaal.

Mister Te Land ter Zee en in de Lucht

Na dertien jaar tijd is ook de landelijke editie weer te zien op televisie. Maathuis: “RTL 4 pakt het dit jaar weer op. Ze hebben Ruben Nikolai als presentator gestrikt.” Voor de strijd in Oldenzaal hebben ze Johan Vlemminx als onvolprezen ‘Mister Te Land, ter Zee en in de Lucht’ weten vast te leggen. Vlemminx kent het klappen van de zweep. Hij deed honderd keer mee en werd later presentator van het televisieprogramma. “In Oldenzaal stuurt de enige echte de deelnemers van de schans”, aldus Maathuis.

Audiofragment
Te land ter Zee en in de Lucht op Het Hulsbeek | Ralf Maathuis
Zaterdag 22 juni organiseert de Juniorkamer voor het 3e jaar Te Land ter Zee en in de Lucht
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.