Verkeer
Stuur appje
Zoek

Aloysiusschool Losser wordt maatschappelijk en cultureel centrum

Aloysiuslocatie
Beeld: Gemeente Losser

De voormalige Aloysiusschool in Losser krijgt na jaren van leegstand een nieuwe bestemming. Sinds de sluiting in 2000 heeft het gebouw diverse tijdelijke functies gehad, maar nu ligt er een definitief plan. De gemeenteraad heeft eerder een voorkeursscenario aangegeven, dat nu door het college en toekomstige gebruikers verder is uitgewerkt. De raad moet nog instemmen met de plannen en het benodigde budget vrijmaken.

Het plan omvat noodzakelijk achterstallig onderhoud en verduurzaming van het pand. De huidige lokalen worden omgebouwd voor gebruik door verenigingen op het gebied van kunst, cultuur, zang, muziek en dans. Daarnaast krijgt een deel van het gebouw een horecafunctie, gericht op het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er komt een daghoreca met buitenterras, die in de avonduren beschikbaar is voor verenigingen.

De karakteristieke hoofdvorm van de school blijft behouden, maar er komt een nieuwe multifunctionele ruimte/theaterzaal aan de achterkant. Ook wordt de buitenruimte heringericht, inclusief nieuwe parkeerplaatsen.

Op 9 juli neemt de gemeenteraad een besluit. Bij goedkeuring kan de concrete planning van de werkzaamheden beginnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.