Verkeer
Stuur appje
Zoek

Albergen brengt dorpsfeest naar buiten ‘Met de Hakken Int Zand’: ‘Carnavalssfeer houden we erin'

Met de hakken in het zand Albergen
Geen grote tent meer
Beeld: Niels Wesselink / Pixabay

Albergen ziet af van haar jaarlijkse zomercarnaval. Het verkleden werd als struikelblok gezien, legt organisator Frank Morshuis in de ochtendshow van Twente FM uit. "Het feest maakt daarom plaats voor Met de Hakken Int Zand, een buitenevenement met de gekte van carnaval."

“Twee keer per jaar in carnavalsstemming komen is te veel”, geeft Morshuis aan. “Maar dat sfeertje vinden wij wel wat hebben.” Na een veel overleg komt de organisatie met een nieuw evenement, waarbij feestvierders letterlijk met de hakken in het zand staan.

Zanderig terrein

Waar de naam het al verklapt, wordt het gebruikelijke feestterrein omgetoverd tot een grote zandbak. “Op diezelfde plek wordt een groot buitenpodium neergezet", schetst de organisator. Hiermee willen ze in Albergen het reguliere dorpsfeest naar buiten halen en de carnavalsgekte behouden.

“We beginnen met een Mallorca gevoel”

Het feest begint zaterdag 13 juli met een ‘Happy Tower Hour’, waar bezoekers grote torens drank kunnen bestellen. “Een soort Mallorca gevoel”, aldus Morshuis. Daarna is er een ‘Tropical Hour’ met tropische muziek en Braziliaanse dansers op het podium.

Open air

Waar het zomercarnaval altijd in september was, is dit nieuwe evenement verhuisd naar juli. “We kozen ervoor om het in openlucht te houden omdat de kans op goed weer in september minder groot is”, legt Morshuis uit. “In juli weet je het ook niet zeker met het weer, maar die gok nemen we.”

‘Low budget, big party’

Morshuis ziet prijzen van omliggende festivals de pan uit rijzen en kiest daarom kiezen ze in Albergen voor een andere insteek: “Wij merken op dat mensen uit onze omgeving niet komen voor de grote artiesten. Daarom zetten we lager in op artiesten, maar volop op het feest zelf."

Audiofragment
Met de hakken in het zand in Albergen | Frank Morshuis
Geen Mega Zomercarnaval maar Met de hakken in het zand
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.