Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Hengelose familie Beernink krijgt 1,3 miljoen euro om te kunnen verkassen naar een rustiger plek

230820 beernink close hengelo 1twente
Bert en Anne Beernink, bewoners van de veelbesproken woning aan de Binnenveldweg 12 in Hengelo, ontvangen een tegemoetkoming van 1,3 miljoen euro van de gemeente Hengelo.
Beeld: 1Twente Hengelo

Bert en Anne Beernink, bewoners van de veelbesproken woning aan de Binnenveldweg 12 in Hengelo, ontvangen een tegemoetkoming van 1,3 miljoen euro van de gemeente Hengelo. Dit is zojuist bekendgemaakt door de gemeente Hengelo.

Bert en Anne Beernink ondervinden al 18 jaar geluidshinder van De Toermalijn, een kinderdagverblijf voor kinderen met een verstandelijke beperking, pal naast hun woning. Ze krijgen nu geld 'voor gemaakte en te maken kosten voor schadeloosstelling, juridische bijstand, financiering, verhuizing en gederfd woongenot'.

Bemiddeling

Naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State op 9 augustus 2023 is een bemiddelingstraject gestart. Doel daarvan was overeenstemming te bereiken over de aankoop van het perceel van de familie Beernink aan de Binnenveldweg.

icon_main_info_white_glyph

Advocaat: 'Het is nu aan de raad'

Bert en Anne Beernink kiezen ervoor om nu de telefoon even niet op te nemen, laat hun advocaat Daniëlla Nijman weten: "Op woensdag 3 juli gaat de gemeenteraad hierover een besluit nemen en tot die tijd blijven ze uit de luwte. Het heeft geen zin om op de muziek vooruit te lopen. Uiteindelijk is het aan de raadsleden."

Dat is nu dus gelukt. Afspraak is dat alle juridische procedures definitief worden gestopt. Het college stelt nog voor de zomervakantie aan de gemeenteraad voor om de noodzakelijke financiële middelen beschikbaar te stellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.