Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse muziekveteraan Marcel Engelbertink met kersverse band in finale Twents Songfestival

T4 003
Beeld: Treasure

Met de pas zes maanden jonge band Treasure staat Enschedeër Marcel Engelbertink (62) in de finale van het Twents Songfestival. De band speelt een cover van het nummer ‘I Still Cry’ van de Amerikaanse zangeres Julie Miller. Met hun eigen variant ‘Ik Huul Nog Steeds’ proberen de bandleden de gevoelens van het publiek te raken.

Toen Marcel een jaar of 5 was, zag hij zijn vader als drummer al muziek maken. “Hij nam wel eens trommels mee naar huis waar ik dan op mocht spelen”, blikt de geboren Oldenzaler terug op zijn jonge jeugd. “Ik vond dat natuurlijk geweldig. Daarmee is het begonnen."

Middelbare school

Op de middelbare school begon Marcel een band. En met succes. “In 25 jaar tijd hebben wij met de Temple Bar zo’n 3000 keer opgetreden”, doet de ervaren muzikant een gok. “Dat is best bijzonder voor een band uit deze regio.” De populaire formatie trad voornamelijk op met covers van bekende nummers.

Blues

Op 40-jarige leeftijd koos Marcel ervoor om te stoppen als drummer van de band. “Ik heb in de jaren daarna nog in een blues- en in een rockband gespeeld. Met muziekvrienden en puur voor de hobby.”

“De liefde voor countrymuziek is er bij mij altijd geweest”

Marcel genoot tientallen jaren van de bands waarin hij speelde. Maar de liefde voor een ander genre bleef zich opdringen. “De belangstelling voor country muziek is er altijd geweest. Ik ben met mijn toenmalige stiefdochter als zangeres een countryband begonnen. Niet meer op mijn drumstel, maar met zang en akoestische instrumenten.”

Persfoto Lotte Aarnink 4000x4000
Lees ook
Twentse Lotte (37) zingt in drie verschillende talen tijdens finale Twents Songfestival in Ootmarsum

Veel optredens

Zo’n zes maand geleden richtte de Enschedeër Country Pop Band Treasure op. “We treden nu al veel op”, aldus Engelbertink. Deze maand treden ze op tijdens feesten als ‘t Mooi Weer Festival en Gluren Bij de Buren. “Je kan oefenen tot je een ons weegt, maar van optreden leer je het meest.”

Twents Songfestival

Samen met Annemiek Teunis, Fred Haandrikman én Karen Groeneveld treedt hij zondag 7 juli op in het Openluchttheater in Ootmarsum tijdens de finale van het Twents Songfestival. Niet de eerste keer voor Marcel op dit podium: “Vorig jaar heb ik met een andere band meegedaan, maar dat liep niet zo soepel.”

Ik huul nog steeds

Met een cover van de 'vergeten' countrylegende Julie Miller staat de band Treasure in de finale van het Ootmarsumse muziekfestijn. ‘Ik huul nog steeds’ is de titel van deze Twentse cover. “Het gaat over iemand die je verloren hebt. Dat heeft iedereen helaas wel eens meegemaakt”, aldus Marcel Engelbertink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.