Verkeer
Stuur appje
Zoek

‘Woonwagenbewoners Oldenzaal moeten weten wanneer en hoeveel plaatsen erbij komen’

Maarten van der waal
Maarten van der Waal, D66 Oldenzaal
Beeld: Twente FM

Voor D66-fractievoorzitter Maarten van der Waal is het duidelijk: het college van de gemeente Oldenzaal moet aan het werk om de beleidsstukken voor woonwagenstandplaatsen aan te passen en goed te regelen. De zaak komt aan de orde tijdens de raadsvergadering van vanavond, maandag 17 juni.

De Woonwagen gemeenschap Oldenzaal deed met een brief een dringend beroep op de gemeente over het uitbreiden van woonwagenstandplaatsen. De brief belandde bij de verzameling brieven die het advies ‘Voor kennisgeving aannemen’ meekregen.

“Beleidsstukken voor standplaatsen zo aan passen dat het goed geregeld gaat worden”

Rechtszaak woonwagenbeleid

Wat de fractie van D66 betreft is het voor de gemeente van belang met deze brief meer te doen, dan ‘voor kennisgeving aan te nemen’. “In de brief geeft de Woonwagen gemeenschap Oldenzaal aan dat in Den Haag een rechtszaak is gevoerd over het woonwagenbeleid van de gemeente, een bodemprocedure, met als besluit dat de gemeente Den Haag is opgedragen door de rechter om de woonwagenstandplaatsen zo uit te breiden, dat de wachttijd voor woonwagenplaatsen vergelijkbaar gaat worden met de wachttijd voor sociale woningen”, zegt Van der Waal in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Audiofragment
Vragen over woonwagenbeleid in Oldenzaal | Maarten van der Waal (D66)
D66 vraagt in de gemeenteraad aandacht voor het woonwagen beleid in Oldenzaal

“Dat was in Den Haag eerder niet zo, en dat is in Oldenzaal niet zo. Dus ik denk dat het college aan het werk moet om de beleidsstukken voor woonwagenstandplaatsen zo aan te passen dat het goed geregeld gaat worden. De omstandigheden die in deze zaak worden geschetst in de gemeente Den Haag zijn in onze ogen vergelijkbaar met die van de gemeente Oldenzaal”, benadrukt Van der Waal. De fractie van D66 vindt dat de meerjarige ontwikkeling van het aantal woonwagenstandplaatsen onderwerp moet zijn van het Woonwagenbeleid van de gemeente Oldenzaal.

Zelfde wachttijd

Van der Waal denkt dat er in Oldenzaal 40 plaatsen nodig zijn. “Die plaatsen hoeven er niet direct te zijn, maar het aantal plaatsen moet wel zo ontwikkeld worden, dat de wachttijd vergelijkbaar wordt met de wachttijd van andere mensen op andere woningen”, stelt hij.

Het is zijn indruk dat dat in Oldenzaal ietwat scheefloopt. “Om een rechtszaak te voorkomen en inwoners van Oldenzaal gelijkwaardig te behandelen lijkt het D66 zinvol het beleid voor wonen en voor woonwagenstandplaatsen te bezien en aan te passen aan de rechterlijke uitspraak. Zodat er voor de woonwagenbewoners zicht op is wanneer hoeveel plaatsen worden bijgeplaatst.”

De raadsvergadering van vanavond, maandag 17 juni, begint om 19.45 uur.

Raadzaal Oldenzaal
Lees ook
Stekelig ‘stamtafeldebat’ over woonwagens in Oldenzaal
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.