Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oldenzaal presenteert toekomstvisie van de stad: ‘Een kompas en handvat voor de toekomst’

Toekomstimpressie Oldenzaal en Burgemeester Welman
Beeld: Gemeente Oldenzaal / Ernst Bergboer

In de Vijfhoek lanceert Patrick Welman deze zaterdag Oldenzaal 2040, de toekomstvisie van de stad. “Het is een handvat voor de toekomst”, vertelt hij. Ruim een jaar lang is de gemeente in de samenleving gedoken, om te kijken hoe de inwoners de toekomst van Oldenzaal zien.

“Om vast een tipje van de sluier te geven, de inwoner van Oldenzaal is heel tevreden over hoe de stad en de samenleving eruit ziet”, verklapt de burgemeester in de ochtendshow van Twente FM. “Maar tegelijkertijd zit daar ook de grootste uitdaging.”

Omgevingswet

Door de omgevingswet zijn alle gemeenten in Nederland verplicht een omgevingsvisie op te stellen. Hierin wordt de visie op de toekomst op lange termijn vastgelegd. “Onze toekomstvisie Oldenzaal 2040 is daar een hele goede basis voor”, legt Welman uit.

“Daar moeten we echt nog wel stappen in zetten”

Oldenzaal staat bekend om haar hechte, culturele en historische samenleving. “Zoals alle carnavalsverenigingen, de Bond of het Palthehuis”, aldus de burgervader. “Hoe houden we dat overeind. Daar moeten we echt nog wel stappen in zetten.” Hij geeft aan dat vrijwilligerswerk ook een grote rol in deze uitdaging gaat spelen.

Vrijwilligerswerk

“We merken dat de handjes aan het bed steeds minder worden”, verwijst Welman naar de daling in het zorgpersoneel. “Er zal dan meer gevraagd worden van vrienden, familie of bekenden. En dat zijn weer uren die ook voor vrijwilligerswerk gebruikt konden worden.” Welman geeft toe dat daar goed over nagedacht moet worden. “We moeten wel de goede balans houden."

icon_main_info_white_glyph

Lancering Oldenzaal 2040

Zaterdag 22 juni zijn inwoners tussen 13.00 en 14.00 uur uitgenodigd voor de bieb in de Vijfhoek om te luisteren naar presentatie van deze toekomstvisie.

Audiofragment
Herbenoeming Patrick Welman en Toekomstvisie Oldenzaal
De burgemeester doet nog een nieuwe periode in Oldenzaal
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.