Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kiek’n op ’n Esch: Hoge Hexel zet zich zaterdag 22 juni op de kaart met kunst, cultuur en natuur

Hoge Hexel lucht
Hoge Hexel
Beeld: Twente FM

Hoge Hexel, een dorpskern in de gemeente Wierden: ruim 1000 inwoners, een kerk, een school en een Kulturhus én natuur. Deze dorpskern laat zich zaterdag 22 juni zien, pakt uit met Kiek’n op ’n Esch. Van schapen tot glaskunst, van Molukse dans tot prehistorische grafheuvels en veel meer.

“We willen de schoonheid van Hoge Hexel laten zien met deze route”, vertelt Gerdien Boom van Landgoed De Barkel en medeorganisator van deze dag, in de ochtendshow Twente wordt Wakker.

Audiofragment
Kiek'n op 'n Esch Hoge Hexel | Gerdien Boom
Een wandel-/fietsroute die Hoge Hexel op de Kaart zet! Vol cultuur, muziek, eten, kinderactiviteiten, kunst, bezienswaardigheden, toneel, dieren en gezelligheid.

Op 9 locaties zijn er activiteiten, variërend van schilderkunst en melkstal tot lezingen en een kijkje in een monumentale boerderij, collages, verhalen, toneel, historie en muziek. En kinderactiviteiten. “Heel veel plekken waar we kunst, natuur en cultuur laten zien aan de mensen. Bovendien is dit een stukje natuur waarvan maar weinig mensen weten hoe mooi het is.”

Op de kaart

Kulturhus Hoge Hexel (aanjager van deze activiteitendag) ging met Cultureel Erfgoed Hoge Hexel, Glasatelier4u, de Hexelse Activiteitencommissie en Landgoed De Barkel bij elkaar zitten om gezamenlijk iets te organiseren om Hoge Hexel op de kaart te zetten. Het werd een dag van kunst, cultuur en natuur.

Gratis in treintje Bello

Bezoekers kunnen zelf bepalen wat ze willen zien. In het programmaboekjes staan alle activiteiten, op welke tijd en waar die plaatsvinden. Het programma loopt van 11.00 tot 17.00 uur.

Hoge Hexel is groot genoeg om vele bezoekers te verwelkomen, benadrukt Boom. “Men kan wandelen, fietsen of gratis gebruik maken van treintje Bello, dat naar de verschillende plekken rijdt.

Hoge Hexel Skoap Skot
't Skoap'nskot
Beeld: Kiek op 'n Esch

“Gewoon schitterend om die drie met elkaar te verbinden. Het is echt heel veel geworden: er zijn prachtige kunstobjecten te zien, schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek en natuurlijk de natuur. De kinderen op de basisschool hebben onder leiding van een kunstenaar Twentse landschappen gemaakt en die worden ook overal tentoongesteld. Dus, kom gewoon kiek’n op ’n Esch!”

Het hele programma is te zien op www.hogehexelopdekaart.nl

Monument de Vossenbos
Monument De Vossenbosch
Beeld: Kiek'n op 'n Esch
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.