Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oranje Stadion Tubbergen raakt alleen in extase van Weghorst: ‘Dan maar van Oostenrijk winnen’

Een zinderende apotheose als tegen Polen bleef uit tegen Frankrijk. Het publiek in het Oranje Stadion Tubbergen ging vrijdag slechts één keer echt uit z’n dak: toen Memphis werd gewisseld voor Wout Weghorst. Jammer maar helaas…

En er werd gejuicht voor het buitenspeldoelpunt. ”Hoezo buitenspel”, vroeg een verbijsterende Ron zich af. ”Nooit nie!” En z’n kameraden aan ‘biertafel eerste rang’ in de oude Verdegaalhal waren het roerend met hem eens.

Het Oranje Stadion in de oude sporthal in hartje Tubbergen was vrijdag uitverkocht. Tegenstander was Frankrijk, een van de topfavorieten voor de eindzege van dit EK bij de Oosterburen. En wat als we van die ploeg zouden winnen? ”Wacht maar tot Wout erin komt”, werd er halverwege de tweede helft overal geroepen.

“Nu komt het goed. We gaan met 1-0 winnen”

Tubbergenaren in het Oranje Stadion zijn onverbeterlijke optimisten. Het wachten duurde lang, maar een kniesoor die daarom maalde: de wissel Memphis voor Wout bij een 0-0 tussenstand was het wachten zeker waard geweest. ”Nu komt het goed. We gaan met 1-0 winnen”, verzekerde een knaap in een lang oranje gewaad.

Stadion Tubbergen
Beeld: Oranje Stadion Tubbergen

Bier!

Amper 10 minuten later bleek de wens de vader van de gedachte: Nederland tegen Frankrijk: nul – nul, een bloedeloze, zou Frits van Turenhout op onnavolgbare wijze droogjes hebben gemeld. Want veel meer was er helaas niet van te maken. “Dat doelpunt had nooit afgekeurd mogen worden", klonk het bijna in koor. "Dan moet het maar tegen Oostenrijk gebeuren. Bier!”

Theo met vuvuzela

Zeventiger Theo liet zich niet gek maken. De bejaarde toeschouwer met Oranje hoedje toeterde en stevig op los op z’n vuvuzela die hij nog thuis op zolder had liggen van het WK in Zuid Afrika in 2010. ”Ik hoop dat het nog gaat gebeuren, dat we winnen van Frankrijk. Maar ik vind het al heel mooi hoe de jongelui er hier met z’n allen zo’n mooi feest van maken.”

Kaarten Oostenrijk

Voor het duel van Oranje tegen Oostenrijk komende dinsdag zijn nog enkele kaarten te koop op oranjestadiontubbergen.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.