Verkeer
Stuur appje
Zoek

CSI Twente viert vijftigjarig jubileum met Europees kampioen op de deelnemerslijst: ‘Tweede van de wereld’

Steve Guerdat Dynamix de Belheme FEI
Europees kampioen Steve Guerdat
Beeld: FEI

Het is inmiddels een internationaal begrip, het CSI Twente in Geesteren. Het evenement vindt plaats van donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni. Met vijfhonderd deelnemende ruiters uit veertig verschillende landen zit het evenement aan haar maximum aantal deelnemers. Een van die deelnemers is Europees kampioen Steve Guerdat. “Hij heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt en staat op plek twee in de wereldranglijst”, vertelt Rob Maathuis, directeur van het evenement.

Gerenommeerde namen als Denis Lynch en Darragh Kenny zijn ook op het evenement te bewonderen. “Maar we hebben ook goede ruiters teleur moeten stellen”, aldus Maathuis over het volle deelnemersveld.

Traktatie

Het vijftigjarige jubileum van het paardensportevenement wordt groots gevierd. “Een tipje van sluier? Vanwege ons jubileum krijgen alle deelnemers en bezoekers een traktatie.”

Lokale band

“Wat vinden de mensen in de regio leuk om als band op een feest te hebben?”, vroeg Maathuis zich af over de invulling van de feestavonden op vrijdag en zaterdag. Dat resulteerde in de namen Falsch und Verrückt én Boney M, die vrijdag- en zaterdagavond op het podium staan. Iedereen kent Boney M, maar wie zijn Falsch und Verrückt? “Dat is een oktoberfestband uit Tubbergen”, legt Maathuis uit.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

Vanaf donderdag 28 juni tot en met zondag 30 juni kunnen bezoekers terecht op Erve Maathuis in Geesteren. Parkeren op het terrein kost tien euro. Voor bezoekers die de feestavond willen bezoeken, is er de mogelijkheid om online of aan de deur een kaart te kopen. Kosten hiervoor bedragen tien euro op de vrijdag en vijftien euro voor de zaterdag. Meer informatie over het evenement en de startlijsten is te vinden op de website van CSI Twente.

Audiofragment
Deze week CSI Twente 2024 | Rob Maathuis
Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich verheugen op de komst van een uitstekend internationaal deelnemersveld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.